Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Grupptest: 3 sorters smart ansiktsvård

Låt skönheten komma inifrån

Hälso- och skönhetsbehandlingar behöver inte äga rum på en klinik. Smarta apparater lovar att lösa upp spänningar, släta ut rynkor och strama upp huden. Vi har testat tre av dem.

Av / 2024-05-17 - 09:20
3 sorters smart ansiktsvård
Natasja Broström

Produkter i detta test

Förr i tiden var skönhetsbehandlingar mest riktade till kvinnor. På hemsidor för kliniker som erbjuder botox- och fillerbehandlingar kunde man se bilder på smala kvinnor som fick nålstick här och där.

Idag går allt fler män till skönhetssalongerna. Klinikerna har också bilder på män på sina hemsidor. Listan över behandlingar innehåller mer än bara större läppar och lösfransar. Här finns också avancerad ljusterapi för allt från ojämn hud till att reducera rodnad och ärr. Det finns något för alla.

Beurer FC 95 är den enklaste av apparaterna i testet, men den gör mer för ansiktet än man kan tro. (Foto: Natasja Broström)

Jag lider själv av (mild) rosacea och hyperpigmentering. Rodnad och pigmentfläckar dyker upp så fort jag går ut i solen utan en solskyddskräm med faktor 50. Dessutom börjar åldern synas i form av rynkor runt munnen och en slappare haklinje.

Jag är inte ensam om mina bekymmer, för tillverkare av smarta skönhetsapparater har upptäckt en marknad. Locktänger och rakhyvlar säljs tillsammans med epileringsapparater (hårborttagning) och apparater för ljus- och elbehandling av ansiktet.

Så här testade vi

Den här typen av behandlingar kostar skjortan på en klinik, så kan en behandling på egen hand vara lika bra och till ett lägre pris? Vi har testat tre ansiktsbehandlingsapparater som lovar olika resultat.

Apparaterna testades i omgångar under en månads tid med några dagars vila emellan. Under pausen fick mitt ansikte falla tillbaka i sitt ”vanliga skick” så att effekten hos nästa testdeltagare blev mest synlig.

Varje apparat i testet är ett paket med flera olika möjligheter. Beurer FC 95 är den enklaste apparaten. Du får ett handtag med fyra typer av borstar. Roterande rörelser med borstarna rengör, ökar blodcirkulationen och stramar förhoppningsvis upp ansiktet.

Brauns FaceSpa Pro har en färgkoordinerad design och en påse för alla tillbehör (Foto: Natasja Broström)

Brauns FaceSpa Pro 912 går ett steg längre med ett handtag som kan utrustas med en borste, en epilator eller en massagekudde. För det största utbudet när det gäller ansiktsvård behöver du inte gå längre än till TheraFace. Multi-enheten från TheraBody ger ljusterapi, massage, porrengöring och elbehandling.

TheraFace Pro utstrålar självförtroende med en snygg låda och reseetui. De speciella huvudena för värme och kyla har sina egna skyddande behållare. (Foto: Natasja Broström)

Behandlingar i hemmet låter besvärligt. Särskilt den sista (med elektricitet) låter direkt obehaglig. Om det är värt besväret och pengarna kommer vårt grupptest att visa.

Produkter i detta test

Beurer FC 95

Enkel och mycket effektiv

Kan fyra små borstar verkligen göra skillnad? Ja, det kan de när de sitter på Beurer FC 95.

Effektiv och ger ett jämnt, uppstramat ansikte från start. Stativet är stadigt och det är smart att nätsladden inte behöver sitta i.
Något kliniskt utseende och ett lätt, plastliknande handtag. Ingen app eller andra specialfunktioner förutom ett roterande borsthuvud.
Läs hela testet

TheraFace Pro

Ta med spasalongen hem till badrummet

TheraFace Pro är genvägen till ett uppstramat ansikte och färre rynkor. Var bara beredd på att använda el i ansiktet.

Många olika möjligheter att skapa en skönhetssalong hemma. El och värme ger synliga och märkbara resultat.
Högt pris och tung att använda. Obehaglig känsla under behandlingen med rytmiska slag mot huden. Instabilt stativ och inte särskilt praktisk att ta med sig på resan.
Läs hela testet

Braun FaceSpa Pro 912

Salong för kvinnor

Braun Pro 912 är en skönhetsapparat för ansiktet med tre-i-ett-funktion. Inte alla resultat håller hela vägen.

Snygg design med matchande färger. Apparat med tre funktioner i en. Ger ett fint resultat, särskilt vid epilering.
Kåpan passar endast med epileringshuvudet monterat. Stativet har ingen inbyggd laddare.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Rulla till toppen