Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Hombli Smart Doorbell 2

Mycket för pengarna

Testets billigaste imponerar

Av / 2023-05-21 - 17:07
Hombli Smart Doorbell 2
Pernille Redder

Det finns produkter som känns så läckra att man får lust att röra vid dem. Det finns ingen logisk anledning till att en dörrklocka ska ha den kvaliteten, men Hombli Smart Doorbell 2 har det.

Den är gjord av en slags svart plast som känns som velour. Mjuk och taktil. Den säljs tillsammans med en ”klocka”, kallad Chime 2, som har samma estetik som ett antal Google-produkter med runda former och ljusgrått tyg. Med den sittande i ett eluttag kan alla i huset höra när dörrklockan ringer, oavsett om de är nära en telefon eller inte.

Nederländska Hombli erbjuder ett brett urval av smarta produkter för hemmet, både vanligare produkter som dörrklockan och LED-lampor, men också mer ovanliga saker som en smart vattenkontroll som kan se till att din trädgård vattnas medan du är på semester.

Lekande lätt installation

Tillbaka till dörrklockan. Folket hos Hombli har inte bara arbetat med designen utan också med funktionaliteten. (Tack för det). Det tar bara några ögonblick att installera appen och ansluta till dörrklockan. Även Chime 2 ansluts på under en minut. Det här är den typ av produkt som ALLA kan lista ut hur man installerar.

Dörrklockan från Hombli är den enda i testet som kan anslutas till både Google Assistant, Alexa och Siri. Vi ansluter den till Google och kan använda vår Google Nest Hub för att se vem som ringer på och svara på påringningar. Å andra sidan fungerar inte röststyrningen lika smidigt som med Googles egen dörrklocka, Nest Doorbell.

Det är möjligt att ställa in scenarier i appen. Till exempel att lampan ska tändas när någon ringer på om kvällen, eller att klockan ska bete sig olika beroende på om du är hemma eller inte. Några av dem är betafunktioner, vilket innebär att Hombli fortsätter utveckla produkten, även fast den är ute i butik.

Denna dörrklocka filmar i hela 160 graders vidvinkel. (Foto: Pernille Redder)

Mycket känslig

Hombli Smart Doorbell 2 är otroligt hjälpsam. Den vill verkligen meddela dig varje gång den upptäcker minsta rörelse i sitt synfält. Det blir väldigt snabbt inte så lite irriterande.

I appen kan den göras mer eller mindre känslig, så vi sänker den snabbt till ”low”. Men då det blir måndag morgon och det är livlig trafik av skolbarn på trottoaren och cyklister på cykelvägen löper telefonen nästan amok med aviseringar. Känsligheten kan inte sänkas ytterligare, så för att få lugn och ro stänger vi av notiserna. Och glömmer naturligtvis att slå på dem igen till kvällen.

Med andra ord måste man hitta en placering för klockan där den inte kan se direkt ut på trottoaren, för då insisterar den på att plinga och surra vid minsta rörelse.

Kameran fotograferar i vidvinkel, hela 160 grader, så det är gott om möjligheter att utlösa sensorn.

Mörkerseendet på Hombli Smart Doorbell 2 har bra kontrast. (Foto: Pernille Redder)

Stöldskydd

En sista liten detalj som imponerar är att Hombli har inbyggt stöldskydd. Klockan kan relativt enkelt tas bort från hållaren på väggen, men så snart detta händer börjar den pipa högt och insisterande.

Men det är inte allt. Den är också låst till den person som installerade den. Så även om tjuven springer i väg med det högljutt pipande monstret, kan hen inte använda den till någonting hemma. Genialt.

Slutsats

Du får verkligen mycket för pengarna med den här dörrklockan. Det är svårt att tro att den är så mycket billigare än Nest Doorbell. Men den kan inte vinna testet, eftersom den inte löst problemen med rörelsesensorn på ett tillfredsställande sätt.

Karakter
Hombli Smart Doorbell 2
Basic

Home tycker

Skarpa bilder och välfungerande app. Rörelsesensorn känner av alldeles för mycket.

Också i detta test:

3 smarta dörrklockor

Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igen

Nest Doorbell är faktiskt kul att använda.

Flest funktioner och utmärkt bild.
Filmer i stående format, vilket bara är ett minus om du vill övervaka ett större område. Dessutom är prenumerationen på Google Nests molnlösning ganska dyr.
Läs hela testet

Philips WelcomeEye Link

Basic dörrklocka

Philips idé om en smart dörrklocka är mindre elegant.

Klassisk design och inbyggt SD-kort.
Dålig app och svår att montera
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Rulla till toppen