Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igen

Nest Doorbell är faktiskt kul att använda.

Av / 2023-05-21 - 17:07
Google Nest Doorbell (med batteri)
Pernille Redder

Det finns gränser för hur många olika sätt du kan designa en dörrklocka på, men Nest har lyckats skapa en som inte ser ut som de andra. Den är minimalistisk, skarp, gedigen och till och med tillverkad av 43 procent återvunnet material.

Naturligtvis installerar den nästan sig själv, men om du är osäker på något har Google videor som visar alla detaljer.

Därför tar det inte många minuter innan Nest Doorbell hänger på väggen i rätt höjd och ansluten till nätverket och Google Home.

Med Nest kan du dela in bilden i zoner så att den inte reagerar på vad som ligger utanför markeringen. (Foto: Pernille Redder)

Smarta zoner

Först plingar telefonen och surrar med notiser om rörelser. Nest Doorbell fångar ALLT. Man kan ställa in sensorn så att den inte reagerar på bilar, djur och andra föremål som vi inte är särskilt oroliga för, så vi provar det.

Det kommer dock fortfarande en del aviseringar, men sedan upptäcker vi en ganska unik egenskap hos dörrklockan från Nest. Man kan dela upp bilden i zoner så att den bara reagerar på rörelse i vissa delar av synfältet. I ett nafs maskerar vi bort trottoaren och lugnet sänker sig direkt. Inte en enda notis om hundrastare, skolbarn eller cyklister längre.

Enligt Google kan dörrklockan med ett abonnemang på Nest Aware bli ännu mer intelligent och lära sig att känna igen ansikten.

Nest är den enda av dörrklockorna som har vänt bilden på högkant. Detta är en fördel om du vill se om det finns paket framför dörren. (Foto: Pernille Redder)

Kameran på högkant

Nest Doorbell är den enda som levererar video i porträttformat vilket är perfekt eftersom det är en dörrklocka och inte en övervakningskamera vi pratar om. För om du får ett paket är det här den enda dörrklockan som kan visa dig paketet efter att kuriren placerat det utanför dörren. Det verkar ju logiskt.

Tillverkaren har alltså gjort ett mycket tydligt val, där de andra har valt en vidvinkel som kan filma det mesta av trädgården. Det är tyck och smak, men vi lutar mest åt den vertikala lösningen.

Google Home

Eftersom detta är en produkt från Google är dörrklockan naturligtvis ansluten till Google Home-appen istället för att ha en egen app. Det är smart, för då är det en app mindre att uppdatera och hålla reda på.

Med Google Assistant kan du dessutom röststyra den. Man kan alltså svara på en påringning utan att ta händerna ur diskbaljan. Men om du fortfarande måste torka händerna för att gå ut och öppna dörren är det förmodligen inte en funktion som kommer att användas så ofta.

Dyrt moln

Nu när Google har anslutit alla sina produkter till Google Home och Google Assistant finns det en sak vi undrar: Om man redan betalar en avgift till Google varje månad för Google Drive, varför ska man betala 550 kronor extra för molnlösningen för dörrklockan?

Dörrklockan levereras med tre timmars inbyggd lagring, men om du vill uppgradera till en prenumeration som lagrar händelsebaserad historik i 30 dagar kostar det 550 kronor per år. (Eller 55 kronor i månaden). Så det är ganska dyrt, och det är den typ av mindre prenumerationer man bör hålla ett öga på om man har många smarta produkter i hemmet.

Så rekommendationen härifrån blir att initialt nöja sig med de tre timmar som ingår, och sedan vänta med uppgraderingen tills behovet faktiskt uppstår.

Slutsats

Det är svårt att hitta något negativt att säga om dörrklockan från Nest. Den fungerar felfritt, och det är riktigt kul att leka med de många funktionerna i appen. I synnerhet möjligheten att dela upp bilden i zoner där kameran uppmanas att ignorera vissa delar av bilden är helt enkelt genialt. Och att bilden är i höjdformat, eftersom vi prioriterar möjligheten att se paket högre än att ett stort område framför huset.

Karakter
Google Nest Doorbell (med batteri)
Basic

Home tycker

Flest funktioner och utmärkt bild. Filmer i stående format, vilket bara är ett minus om du vill övervaka ett större område. Dessutom är prenumerationen på Google Nests molnlösning ganska dyr.

Också i detta test:

3 smarta dörrklockor

Hombli Smart Doorbell 2

Mycket för pengarna

Testets billigaste imponerar

Skarpa bilder och välfungerande app.
Rörelsesensorn känner av alldeles för mycket.
Läs hela testet

Philips WelcomeEye Link

Basic dörrklocka

Philips idé om en smart dörrklocka är mindre elegant.

Klassisk design och inbyggt SD-kort.
Dålig app och svår att montera
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Trådlös övervakning av hemmet

Kör fryspizza i airfryern

Håll små fingrar borta från flaskorna

Smart styrning av gräsklippningen

När du vill se bra ut

Ljusmagi för husfasaden

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Rulla till toppen