Samsung Corby

Samsung Corby

Vi är så vana vid att telefonerna stöder 3G att vi verkligen höjer på ögonbrynen när vi plötsligt sitter med en touch-mobil som bara klarar 2G. Samsungs Corby har faktiskt inte WLAN eller GPS heller. Och kameran har inte mer än 2 megapixlar, så det är inte heller något att skriva hem om. Det känns som om det är Porsche på utsidan och Fiat Panda-motor på insidan…

För tunna plånböcker
Detta är en mobil för dig som inte ska göra mycket på nätet, inte ta superbilder, inte hitta rätt på platser du inte känner till – men ändå vill ha en stilig telefon. Corby ser faktiskt riktigt bra ut och har som sagt tryckkänslig skärm. I och med att funktionaliteten är begränsad så är den också billig att använda. Ur den synvinkeln är detta ett utmärkt sätt att hålla telefonräkningen på en förnuftig nivå.
Vad kan då Corby? Jo, till att börja med så har den en musikspelare som fungerar helt godkänt. Det är inte tal om någon superspelare, men den räcker fint som en enkel musikmaskin. Med öronsnäckorna som ingår har du en mobiltelefon som ger dig fin underhållning. Den är enkel att använda också, och kan visa skivomslagen när du spelar hela album eller lösa låtar. Det finns också ett enkelt ljudförbättringssystem som faktiskt fungerar ganska så bra. FM-radio finns också.

Enkel att använda
Corby har ett helt godkänt gränssnitt. Det vinner inga priser men gör vad det ska på ett enkelt och effektivt sätt. Skärmen är som sagt tryckkänslig och är avsedd att skötas med fingrarna. Det ingår därför ingen penna. Skärmen är resistiv, så du måste trycka ganska så bestämt för att den ska reagera (inte som på iPhones kapacitiva skärm, där det räcker med en lätt beröring).
I och med att detta är en ungdomstelefon kan du ta emot meddelanden från Facebook, MySpace och Twitter. På så sätt kan du hänga med på vad dina bekanta gör. Telefonen stöder de viktigaste e-postprotokollen, fast e-postläsaren är otroligt enkel. Webbläsare finns också, men eftersom detta inte är någon 3G-telefon så får du hålla tillgodo med WAP eller internetsidor som är avsedda för mobilt bruk. Corby har ett internminne på 40 MB, vilket kan kompletteras med upp till 8 GB via ett extra minneskort.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: