TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

Samsung Corby

Samsung Corby

forfatter
Publicerad 2010-05-13 - 06:00
L&B tyckerblank
blank Billig. Användbar musikspelare. Pekskärm.
blank Inte 3G eller WLAN. Musikspelaren saknar särskilda knappar.
Specifikationerblank

Samsung Corby
Tryckkänslig skärm
40 MB minne
2G
2 Mp-kamera
Inte WLAN
Pris: 2 000 kr

Riktpris: 2000Pr. 2010-05-13 Produktsida

Vi är så vana vid att telefonerna stöder 3G att vi verkligen höjer på ögonbrynen när vi plötsligt sitter med en touch-mobil som bara klarar 2G. Samsungs Corby har faktiskt inte WLAN eller GPS heller. Och kameran har inte mer än 2 megapixlar, så det är inte heller något att skriva hem om. Det känns som om det är Porsche på utsidan och Fiat Panda-motor på insidan…

För tunna plånböcker
Detta är en mobil för dig som inte ska göra mycket på nätet, inte ta superbilder, inte hitta rätt på platser du inte känner till – men ändå vill ha en stilig telefon. Corby ser faktiskt riktigt bra ut och har som sagt tryckkänslig skärm. I och med att funktionaliteten är begränsad så är den också billig att använda. Ur den synvinkeln är detta ett utmärkt sätt att hålla telefonräkningen på en förnuftig nivå.
Vad kan då Corby? Jo, till att börja med så har den en musikspelare som fungerar helt godkänt. Det är inte tal om någon superspelare, men den räcker fint som en enkel musikmaskin. Med öronsnäckorna som ingår har du en mobiltelefon som ger dig fin underhållning. Den är enkel att använda också, och kan visa skivomslagen när du spelar hela album eller lösa låtar. Det finns också ett enkelt ljudförbättringssystem som faktiskt fungerar ganska så bra. FM-radio finns också.

Enkel att använda
Corby har ett helt godkänt gränssnitt. Det vinner inga priser men gör vad det ska på ett enkelt och effektivt sätt. Skärmen är som sagt tryckkänslig och är avsedd att skötas med fingrarna. Det ingår därför ingen penna. Skärmen är resistiv, så du måste trycka ganska så bestämt för att den ska reagera (inte som på iPhones kapacitiva skärm, där det räcker med en lätt beröring).
I och med att detta är en ungdomstelefon kan du ta emot meddelanden från Facebook, MySpace och Twitter. På så sätt kan du hänga med på vad dina bekanta gör. Telefonen stöder de viktigaste e-postprotokollen, fast e-postläsaren är otroligt enkel. Webbläsare finns också, men eftersom detta inte är någon 3G-telefon så får du hålla tillgodo med WAP eller internetsidor som är avsedda för mobilt bruk. Corby har ett internminne på 40 MB, vilket kan kompletteras med upp till 8 GB via ett extra minneskort.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!
blank

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
blank

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

blank
Google överöser dig med pixlar Google Pixel-telefonen är bara början. Pixel ska vara en stor familj av enheter i alla storlekar. Om du tycker att det liknar Apple är det knappast en slump.
Här är Google Pixel 7 och Pixel 7 Pro De nya Google-telefonerna är nu tillgängliga för förbeställning och börjar säljas 13 oktober.
Håll ögonen öppna när Google lanserar Pixel idag Vad kommer vi att få se när Google lanserar ny hårdvara idag? Vi är självklart på plats, men du kan också hänga med på skärmen hemma.
Nya kinesiska mobiler på den svenska marknaden Xiaomi 12T Pro har en 200 Mp-kamera, medan den vanliga Xiaomi 12T måste "nöja sig" med 108 Mp.
Google säger adjö till spelströmning Den 18 januari 2023 stängs Googles molnbaserade speltjänst Användare får tillbaka sina pengar.
blank
Nu är USB-C-lagen antagen Konsumenterna kommer snart att kunna använda en enda laddningslösning för sina elektroniska enheter, meddelar EU-parlamentet.
Följ Ljud & Bild