TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Koss MV1

Tyst i studion

Koss stora lurar stänger ute världen och låter musiken omsluta dig.

forfatter
Publicerad 2009-08-08 - 15:47

Första gången man lyssnar på Koss MV1 så låter de nästan precis likadant som Koss andra modell i detta test, PRO4AAAT. Men de finare MV1 är mer välbalanserade och har BÅDE potent och kontrollerad bas. MV1 verkar mer behärskade utan att de därför har svagare dynamik, snarare tvärtom. Eminent isolering gör dessutom att man hör mindre av allt som händer utanför kåporna och mer av vad som händer på insidan.

Klangbalansen är utpräglat behaglig och vårt testexemplar hade mindre av den betoning som färgade mellanregistret i PRO4AAAT. MV1 kan man mycket väl använda till studiomixning och DJ-bruk, för den låter både tillräckligt öppet och balanserat för att man ska kunna höra vad som föregår på mixerbordet.

MV1 väger relativt mycket. 370 gram betyder att det bara är Koss andra lurar som är tyngre, men å andra sidan är komforten bättre. Dels på grund av att MV1 har samma stora kuddar som lägger sig runt öronen och dels för att de inte har samma tryck/vikt mot örat som de tyngre PRO4AAAT.

Bärbara spelare är det ingen idé att ansluta, även om lurarna kan vikas ihop så att de blir mer bärbara. Vi registrerade lite bättre känslighet på MV1 än på det andra Koss-paret, men man får inte upp ljudtrycket med bärbara spelare. MV1 är inte lika beroende av en separat hörlursförstärkare som PRO4AAAT, men vi tyckte ändå att de lät ett snäpp bättre med en kraftig förstärkare.

Koss MV1 är en ypperlig mixnings- och DJ-hörlur. Superb ljudisolering och balanserad klang i kombination med potent och stram bas gör att de är lätta att tycka om. Det går att hitta större detaljrikedom, mer finess och mindre färgat ljud på andra ställen, men MV1:s primära kvaliteter gör att de passar målgruppen: musiker och diskjockeys.
 

Också i detta test:

AKG K530

Vit elegans

Trendig look i vitt och prydlig komfort gör att de billiga AKG-lurarna är ett mycket bra köp.

Balanserad och raffinerad klang. Potent bas. Billig.
Tam dynamik.

Audio Technica ATH-D40fs

Mycket för pengerna

Små och billiga, men inte dumma alls. Komforten kunde dock ha varit bättre.

Detaljerat ljud. Bra pris.
Färgad ljudbild. Tunn och ojämn klangbalans. Tam dynamik.

Koss PRO4AAAT

Tungviktare

Testets största och tyngsta deltagare slåss tyvärr inte om medaljerna, men passar ändå till mycket.

Generös. Livstids garanti
Färgad klang. Blytung. Dyr.

Sennheiser HD555

Balanserad och bäst

Ingen tvekan om saken. Bra komfort och välbalanserat ljud gör Sennheiser HD555 till rena rama fyndet.

Balanserad och raffinerad klang. Allroundkvaliteter
Aningen snäll dynamik.

Skullcandy SK Pro

Rock’n’roll

Trots grälla färger och iPod-anpassning har Skullcandy ett visst utrymme för förbättringar på det område som räknas mest: ljudet.

Öppet och behagligt ljud. Potent bas.
Färgad klang. Plastig.

Sony MDR-XB700

Basbossen

Överlägsen komfort och sjukt fet bas lär tilltala många, men det räcker inte hela vägen för Sonys stiliga hörlurar.

Överlägsen komfort. Vanvettig bas.
För mycket bas. Färgad klangbalans

Ultrasone HFI580

Detalj-mästaren

Med den här hörluren går man inte miste om någonting, varje liten detalj hörs klockrent. Men det kan bli i mesta laget.

Superupplöst. Total öppenhet.
Tunn klang. Diffus stereobild.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend