TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Audio Technica ATH-D40fs

Mycket för pengerna

Små och billiga, men inte dumma alls. Komforten kunde dock ha varit bättre.

forfatter
Publicerad 2009-08-08 - 15:47

Även om detta är en av testets billigaste modeller så är den inte dålig. Men tyvärr övertygar den inte heller speciellt mycket. Klangbalansen är ojämn, det är lite väl mycket mellanbas, mellanregistret är tunt och tillbakadraget och diskanten har begränsat med luftighet. Men ljudet är öppet och förhållandevis detaljerat. Även om elgitarrer låter feta eftersom mellanbasen sticker ut och färgar klangen, så låter akustiska gitarrer tunt och har lätt klang. Instrument med många undertoner tappar lite karaktär, så detta är inte hörlurarna som är bäst att ha när man kontrollerar stråkinstruments ljudmix. 

Komforten är inte dålig, men de små kuddarna är så grunda att till och med plastskyddet framför elementen klämmer på örat. Och det är inte särskilt bekvämt efter ett tag. Och även om ATH-D40fs är små och lätta så kan de inte vikas ihop så att de tar mindre plats i väskan.

Fast å andra sidan är de uppenbarligen inte avsedda för bärbar utrustning. Även om de är enkla nog att driva för en iPod så har sladden en stor, 6,3-mm jackplugg. Hörlurarna är nämligen främst avsedda för studiobruk, även om vi måste medge att vi har svårt att se vilken slags fördel man skulle kunna få av att använda ATH-D40fs i ett känsligt studioarbete. Audio Technica har modeller som passar mycket bättre för sådant.

Audio Technica ATH-D40fs tål mycket kraft och kan användas med en iPod – om man skaffar en adapter till kontakten – men de låter för obalanserat för att få vår klara rekommendation. De kostar inte någon förmögenhet och är både små och lätta, men det räcker inte för någon pallplats den här gången. Godkänt med tanke på priset, men inte mer.

 

Också i detta test:

AKG K530

Vit elegans

Trendig look i vitt och prydlig komfort gör att de billiga AKG-lurarna är ett mycket bra köp.

Balanserad och raffinerad klang. Potent bas. Billig.
Tam dynamik.

Koss PRO4AAAT

Tungviktare

Testets största och tyngsta deltagare slåss tyvärr inte om medaljerna, men passar ändå till mycket.

Generös. Livstids garanti
Färgad klang. Blytung. Dyr.

Koss MV1

Tyst i studion

Koss stora lurar stänger ute världen och låter musiken omsluta dig.

Balanserad klang. Potent bas. Strålande ljudisolering. Livstids garanti.
Mörkt mellanregister. Slapp diskant. Dyr.

Sennheiser HD555

Balanserad och bäst

Ingen tvekan om saken. Bra komfort och välbalanserat ljud gör Sennheiser HD555 till rena rama fyndet.

Balanserad och raffinerad klang. Allroundkvaliteter
Aningen snäll dynamik.

Skullcandy SK Pro

Rock’n’roll

Trots grälla färger och iPod-anpassning har Skullcandy ett visst utrymme för förbättringar på det område som räknas mest: ljudet.

Öppet och behagligt ljud. Potent bas.
Färgad klang. Plastig.

Sony MDR-XB700

Basbossen

Överlägsen komfort och sjukt fet bas lär tilltala många, men det räcker inte hela vägen för Sonys stiliga hörlurar.

Överlägsen komfort. Vanvettig bas.
För mycket bas. Färgad klangbalans

Ultrasone HFI580

Detalj-mästaren

Med den här hörluren går man inte miste om någonting, varje liten detalj hörs klockrent. Men det kan bli i mesta laget.

Superupplöst. Total öppenhet.
Tunn klang. Diffus stereobild.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend