Earthquake Supernova MKVI-15

Grymmare bas

Den här subbasen från Earthquake är trots kompakta mått utrustad med två sidomonterade 15-tummare och manuell rumskorrektion för att basljudet ska integreras perfekt.

Med hjälp en aktiv 15-tummare på ena sidan och en passiv 15-tummare på den andra har Supernova MKVI-15 en jämn basrespons ända ned till under 20 Hz. Den 600 watt kraftiga förstärkaren gör nytta när subbasen ska hänga med på ljudvolymerna som våra högtalare ger sig i kast med.
Basen är verkligen bra, djup och stram, och subbasen har inga uppenbara problem med att hänga med högtalarnas volym tack vare den kraftfulla förstärkaren. Med hjälp av frekvenskorrektion på 20, 30 och 40 Hz går det dessutom att anpassa bastonerna efter rummet. Detta kräver dock att du har egna mätinstrument, till exempel XTZ:s Room Analyzer för 1 700 kronor. Det coolaste med subbasen är dock att den har så kallad ”phase delay”, som låter dig justera tidsfördröjningen steglöst med upp till 20 millisekunder. Detta får inte misstolkas som ”phase shift”, som låter dig justera fasen på elementet, den funktionen har Supernova MKIV-15 också.
När allt är rätt inställt har Earthquake-subbasen en korrekt basåtergivning som dessutom är oerhört slagkraftig. Supertufft!

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Cerwin-Vega HFA-21SX

Grymmast bas

Cerwin-Vega är en synonym till hårtslående, och det blir inte hårdare än med den här gigantiska subbasen. Nog måste du väl ha en tjugoentummare ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: