TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Earthquake Supernova MKVI-15

Grymmare bas

Den här subbasen från Earthquake är trots kompakta mått utrustad med två sidomonterade 15-tummare och manuell rumskorrektion för att basljudet ska integreras perfekt.

forfatter
Publicerad 2010-08-02 - 06:00

Med hjälp en aktiv 15-tummare på ena sidan och en passiv 15-tummare på den andra har Supernova MKVI-15 en jämn basrespons ända ned till under 20 Hz. Den 600 watt kraftiga förstärkaren gör nytta när subbasen ska hänga med på ljudvolymerna som våra högtalare ger sig i kast med.
Basen är verkligen bra, djup och stram, och subbasen har inga uppenbara problem med att hänga med högtalarnas volym tack vare den kraftfulla förstärkaren. Med hjälp av frekvenskorrektion på 20, 30 och 40 Hz går det dessutom att anpassa bastonerna efter rummet. Detta kräver dock att du har egna mätinstrument, till exempel XTZ:s Room Analyzer för 1 700 kronor. Det coolaste med subbasen är dock att den har så kallad ”phase delay”, som låter dig justera tidsfördröjningen steglöst med upp till 20 millisekunder. Detta får inte misstolkas som ”phase shift”, som låter dig justera fasen på elementet, den funktionen har Supernova MKIV-15 också.
När allt är rätt inställt har Earthquake-subbasen en korrekt basåtergivning som dessutom är oerhört slagkraftig. Supertufft!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Cerwin-Vega HFA-21SX

Grymmast bas

Cerwin-Vega är en synonym till hårtslående, och det blir inte hårdare än med den här gigantiska subbasen. Nog måste du väl ha en tjugoentummare ...

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De dyraste trådlösa högtalarna vi har sett 2 500 watt och ett vansinnigt frekvensområde.
Så klassiskt som det kan bli Kanadensiska PSB firar 50-årsjubileum. Med samma man bakom rodret under alla fem decennierna.
En klassiker vi aldrig glömmer JBL Paragon var den ultimata högtalaren om man skulle imponerade på grannarna i Beverly Hills på 1950- och 60-talen. Och den spelade i stereo!
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Soundbar från... Porsche? Se upp, Sonos och Samsung! Porsches nya soundbar är precis runt hörnet.
Liten partyhögtalare som gör det mesta rätt Med Sony XG300 blir det bra stämning på trädgårdsfesten, utan att du behöver oroa dig för klagomål från grannarna.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend