: Earthquake Supernova MKVI-15

Grymmare bas

Den här subbasen från Earthquake är trots kompakta mått utrustad med två sidomonterade 15-tummare och manuell rumskorrektion för att basljudet ska integreras perfekt.

Med hjälp en aktiv 15-tummare på ena sidan och en passiv 15-tummare på den andra har Supernova MKVI-15 en jämn basrespons ända ned till under 20 Hz. Den 600 watt kraftiga förstärkaren gör nytta när subbasen ska hänga med på ljudvolymerna som våra högtalare ger sig i kast med.
Basen är verkligen bra, djup och stram, och subbasen har inga uppenbara problem med att hänga med högtalarnas volym tack vare den kraftfulla förstärkaren. Med hjälp av frekvenskorrektion på 20, 30 och 40 Hz går det dessutom att anpassa bastonerna efter rummet. Detta kräver dock att du har egna mätinstrument, till exempel XTZ:s Room Analyzer för 1 700 kronor. Det coolaste med subbasen är dock att den har så kallad ”phase delay”, som låter dig justera tidsfördröjningen steglöst med upp till 20 millisekunder. Detta får inte misstolkas som ”phase shift”, som låter dig justera fasen på elementet, den funktionen har Supernova MKIV-15 också.
När allt är rätt inställt har Earthquake-subbasen en korrekt basåtergivning som dessutom är oerhört slagkraftig. Supertufft!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Också i detta test:

Cerwin-Vega HFA-21SX

Grymmast bas

Cerwin-Vega är en synonym till hårtslående, och det blir inte hårdare än med den här gigantiska subbasen. Nog måste du väl ha en tjugoentummare ...

Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Annons
Annons

Läs också

Så här enkelt har det aldrig varit filma i 4K från luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED är en datormonitor för proffs och helt enkelt den bästa jag har sett. Men helt perfekt är inte den här heller.
För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.