Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Cerwin-Vega HFA-21SX

Grymmast bas

Cerwin-Vega är en synonym till hårtslående, och det blir inte hårdare än med den här gigantiska subbasen. Nog måste du väl ha en tjugoentummare ...

Om 15 tum inte är nog så kan du alltid ta en titt på den här besten. Vad sägs om ett 21-tums element i en låda på 230 liter och med 700 watts förstärkarkraft (2 400 watt peak)? Vikten är 90 kilo, så den här flyttar du inte runt på själv!
Cerwin-Vega har inte prioriterat att återge den allra djupaste basen utan rullar i stället av snyggt och prydligt vid 35 Hz. Varför? För att åstadkomma den hårdaste punch du någonsin hört från en subbas för hemmabruk!
Detta är det mest sanslösa vi någonsin har varit med om i vårt testrum. Väggarna skakar, taklamporna håller på att trilla ned … och vi sitter och flinar från öra till öra! Visst är detta inte subbasen du ska ha om det är raffinerad och tonalt korrekt bas du vill ha, då är Earthquake MKVI-15 ett bättre val. Men om du vill ha bas som verkligen skakar om dig där du sitter i soffan, är HDA-21SX något av det tuffaste du någonsin kommer att få äran att höra. Eftersom den inte går så djupt är den också betydligt rappare än man skulle kunna tro att en 21-tummare kan vara, vilket innebär att den går att använda tillsammans med mindre högtalare också. Fast vem vill ha sådana?

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Earthquake Supernova MKVI-15

Grymmare bas

Den här subbasen från Earthquake är trots kompakta mått utrustad med två sidomonterade 15-tummare och manuell rumskorrektion för att basljudet ska integreras perfekt.

forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.