TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Cerwin-Vega HFA-21SX

Grymmast bas

Cerwin-Vega är en synonym till hårtslående, och det blir inte hårdare än med den här gigantiska subbasen. Nog måste du väl ha en tjugoentummare ...

forfatter
Publicerad 2010-08-02 - 06:00

Om 15 tum inte är nog så kan du alltid ta en titt på den här besten. Vad sägs om ett 21-tums element i en låda på 230 liter och med 700 watts förstärkarkraft (2 400 watt peak)? Vikten är 90 kilo, så den här flyttar du inte runt på själv!
Cerwin-Vega har inte prioriterat att återge den allra djupaste basen utan rullar i stället av snyggt och prydligt vid 35 Hz. Varför? För att åstadkomma den hårdaste punch du någonsin hört från en subbas för hemmabruk!
Detta är det mest sanslösa vi någonsin har varit med om i vårt testrum. Väggarna skakar, taklamporna håller på att trilla ned … och vi sitter och flinar från öra till öra! Visst är detta inte subbasen du ska ha om det är raffinerad och tonalt korrekt bas du vill ha, då är Earthquake MKVI-15 ett bättre val. Men om du vill ha bas som verkligen skakar om dig där du sitter i soffan, är HDA-21SX något av det tuffaste du någonsin kommer att få äran att höra. Eftersom den inte går så djupt är den också betydligt rappare än man skulle kunna tro att en 21-tummare kan vara, vilket innebär att den går att använda tillsammans med mindre högtalare också. Fast vem vill ha sådana?

Också i detta test:

Earthquake Supernova MKVI-15

Grymmare bas

Den här subbasen från Earthquake är trots kompakta mått utrustad med två sidomonterade 15-tummare och manuell rumskorrektion för att basljudet ska integreras perfekt.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend