Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Geneva Lab Model M

Geneva Lab Model M

Ljud & Bild tycker
Fyllig klang. Potent bas. Vacker kvalitet.
Bara en linjeingång. Saknar RDS-radio.
Specifikationer

CD-receiver
4 x 25 watt
iPod-docka
CD-spelare
FM-radio
Antenn- och linjeingång
37 x 19 x 24 cm

Model M har vi sett förut. Men då saknade den iPod-docka och fanns bara i glansig vit, röd och svart lack. Nu finns däremot dockan på plats och hela härligheten går att köpa i valnötsfaner för ett par hundralappar extra. Geneva Lab har dessutom bytt ut elektroniken på insidan av det välgjorda kabinettet, som fortfarande är tillräckligt litet för att få plats i en bokhylla.
I samma prisklass hittar vi Tivoli Audio Music System, även det med kabinett av äkta trä, men för större rum föredrar vi faktisk Model M.

Fyllig klang
Ljudet drivs fortfarande av fyra digitala förstärkare på vardera 25 watt, en till varje högtalare: två 1-tums diskanter och två 4-tums baselement som sitter bakom den perforerade grillen av metall. Geneva Lab använder sig av en teknik de kallar Embracing Sound, som ska måla upp en riktig stereobild från de tättsittande högtalarna. Och det fungerar.
Model M, där M står för ”medium” – fast det är lockande att säga ”modifierad” –, låter precis som sin föregångare, både högt och fylligt. Fast lite klarare och med bättre detaljering. Även om FM-radion låter fint är det ingen överraskning att den inbyggda CD-spelaren på ovansidan låter bäst. Med den stramas ljudet till, fokus är skarpare och man behöver inte vrida upp diskanten lika mycket som med andra signalkällor för att det ska bli balans i ljudbilden.

forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.