TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Geneva Lab Model M

Geneva Lab Model M

forfatter
Publicerad 2010-03-02 - 07:00
L&B tycker
Fyllig klang. Potent bas. Vacker kvalitet.
Bara en linjeingång. Saknar RDS-radio.
Specifikationer

CD-receiver
4 x 25 watt
iPod-docka
CD-spelare
FM-radio
Antenn- och linjeingång
37 x 19 x 24 cm

Riktpris: 10900Pr. 2010-03-02 Produktsida

Model M har vi sett förut. Men då saknade den iPod-docka och fanns bara i glansig vit, röd och svart lack. Nu finns däremot dockan på plats och hela härligheten går att köpa i valnötsfaner för ett par hundralappar extra. Geneva Lab har dessutom bytt ut elektroniken på insidan av det välgjorda kabinettet, som fortfarande är tillräckligt litet för att få plats i en bokhylla.
I samma prisklass hittar vi Tivoli Audio Music System, även det med kabinett av äkta trä, men för större rum föredrar vi faktisk Model M.

Fyllig klang
Ljudet drivs fortfarande av fyra digitala förstärkare på vardera 25 watt, en till varje högtalare: två 1-tums diskanter och två 4-tums baselement som sitter bakom den perforerade grillen av metall. Geneva Lab använder sig av en teknik de kallar Embracing Sound, som ska måla upp en riktig stereobild från de tättsittande högtalarna. Och det fungerar.
Model M, där M står för ”medium” – fast det är lockande att säga ”modifierad” –, låter precis som sin föregångare, både högt och fylligt. Fast lite klarare och med bättre detaljering. Även om FM-radion låter fint är det ingen överraskning att den inbyggda CD-spelaren på ovansidan låter bäst. Med den stramas ljudet till, fokus är skarpare och man behöver inte vrida upp diskanten lika mycket som med andra signalkällor för att det ska bli balans i ljudbilden.

Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

5 tips: Så låter din soundbar bäst Har du precis köpt en ny soundbar? Här får du några enkla tips som gör installationen till rena rama barnleken.
Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Följ Ljud & Bild