Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

FOLKETS FAVORIT: Rösta på din favorit-soundbar

Hjälp oss att utse den snyggaste soundbar-högtalaren

Vilken soundbar ser bäst ut i vardagsrummet? Rösta på din favorit!

Av / 2021-12-10 - 09:01
Rösta på din favorit-soundbar
Geir Nordby & Audun Hage

En soundbar är som bekant det enklaste och bästa sättet att förbättra TV-ljudet, eftersom den är enklare att koppla in och tar mindre plats än en traditionell stereo- eller hemmabioanläggning.

Ändå finns det stora skillnader och soundbar-högtalare finns i många storlekar och former. Vissa satsar på en futuristisk design, andra klär dem i läckert tyg. Och vissa försöker dölja dem helt. De kan vara allt från små till helt enorma!

Vi på redaktionen är mest intresserade av ljudet när vi testar, men vill gärna veta vad du som läsare tycker är snyggt och praktiskt. Därför vill vi gärna ha din hjälp med att kora den snyggaste högtalaren.

Vi har gått igenom våra soundbar-tester och plockat ut de som har ett ljud vi kan gå i god för, men som vi också tycker har ett tilltalande utseende.

Vad vi vill ha hjälp med är att utse vilken soundbar som faller dig bäst i smaken, rent visuellt.

Vinnaren koras till ”Folkets favorit”!

Här är kandidaterna, i alfabetisk ordning:

1. Bang & Olufsen Beosound Stage

Bang & Olufsen Beosound Stage är en vacker soundbar som glider in smidigt och elegant i alla vardagsrumsmiljöer. Med snygga, rundade kanter och med påkostade material som vi tror kommer att skänka glädje för många.

Läs vårt test av Bang & Olufsen Beosound Stage

2. Bowers & Wilkins Formation Bar

Även om B&W Formation Bar är stor så är den en läcker syn med sin kantmönstrade grill. Den är en lysande soundbar att använda, och då främst med musik. Vill du ha mer bas kan den paras ihop med den trådlösa bashögtalaren Formation Bass som har ett matchande utseende.

Läs vårt test av Bowers & Wilkins Formation Bar

3. DALI Katch One

Katch One är en frisk fläkt bland alla de många anonyma, svarta högtalarna där ute. Den är verkligen läcker, framför allt hur den kan hängas fast på väggen med hjälp av två läderremmar. Ljudet briljerar framför allt med musik, med fantastiska toner och en levande ljudbild. Det är mest med film man saknar en subwoofer, men den som är särskilt intresserad kan koppla till en sådan med kabel.

Läs vårt test av DALI Katch One

4. Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Om du vill ha ett snygg och användarvänlig soundbar behöver du inte leta längre än till MultiBeam 700 från Harman Kardon. Förutom att förbättra ljudet från TV:n uppfyller den de flesta behov när det gäller ljudkällor tack vare både Chromecast, AirPlay 2 och Bluetooth. Den låter klart och tydligt, vilket är viktiga kriterier speciellt för dialoger.

Läs vårt test av Harman Kardon Citation MultiBeam 700

5. Klipsch Cinema 1200

Somliga tycker att en högtalare ska se ut som en högtalare. Sedan är det bra med den saken! Då är väl Klipsch Cinema 1200 snarast definitionen av en soundbar, som inte försöker dölja vad den är. Det här är en av de största modellerna som finns, med en maskulin och kantig design – och en enorm subwoofer!

Läs vårt test av Klipsch Cinema 1200

6. Lemus Home Artistic

Lemus-HOME-Artistic-SPREAD

Är detta en soundbar – eller ett par högtalare förklädda till en möbel? Det är i alla fall svårt att påstå att Lemus inte har tänkt på inredningen med sin retromoderna ljudmöbel Home Artistic. En fin bonus är att ljudet är utmärkt – och du kommer aldrig att sakna en subwoofer!

Läs vårt test av Lemus Home Artistic

7. Samsung HW-S66A / HW-S67A

Samsung HW-S66A är en diskret högtalare som passar utmärkt till The Frame och andra designmedvetna TV-apparater. Den har en vacker form och är klädd i svart eller ljusgrå textil, och är lätt att styra och installera. Ljudet är strålande, med en fin fyllighet och distinkta dialoger. Det finns soundbar-högtalare med ännu större, omslutande surroundljud, men de är knappast lika lättmöblerade som den här!

Läs vårt test av Samsung HW-S66A/HW-S67A

8. Sonos Beam (Gen 2)

sonos-beam-gen2

Sonos minsta soundbar fick nyligen en rejäl uppgradering med Dolby Atmos. Men den har behållit sin slimmade och runda formfaktor. Den nya versionen har bytt ut tyget mot en perforerad hård grill. Tack vare sin eleganta och kompakta form passar den lika bra på TV-möbeln som på väggen. Finns i svart och vitt.

Läs vårt test av Sonos Beam (Gen 2)

9. TCL TS8132

Klädd i mörkt tyg är TCL TS8132 en soundbar som är elegant och minimalistisk, på samma gång som den knappt reflekterar något ljus från rummet. Den är en av de allra mest prisvärda högtalarna som har Dolby Atmos 3D-ljud. Dessutom får du en trådlös, ganska kompakt subwoofer som går att gömma undan, samt inbyggda uppåtriktade höjdkanaler.

Läs vårt test av TCL TS8132

Röstningen avslutas 22 december – och vinnaren presenteras dagen före julafton! 

Rösta på din favorit här:

[totalpoll id=”205264″]

2 reaktioner på ”Rösta på din favorit-soundbar”

  1. Martin Johannesson

    Klart en fullpott och den ser urläcker ut. Wow! Snälla jultomten, vill ha 👍

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bärbar högtalare med saftig bas

Nostalgi i praktiskt paket

Vi trodde att de var dyrare

Låter lika bra som de ser ut

Trådlös retrohögtalare

Säger inget som stör

Bärbar retro-fullträff

Toppljud till lågpris

Speldosan

Trådlösa guldpokaler

Är detta Samsungs ”Sonos-killer”?

Ljud & Bild
Rulla till toppen