annonse
annonse
annonse

test: Naim Uniti Nova

Naim Uniti Nova
Naim Uniti Nova

Stjerneglimt av en forsterker

Nova är ett perfekt namn på den här explosiva, eleganta förstärkaren. Som är späckad med användarvänliga funktioner.

Plus
Extrem byggkvalitet i kombination med fantastiskt ljud. Användarupplevelsen saknar nästan motstycke.
Minus
Skärmen borde ha varit OLED för att passa ännu bättre ihop med produkten. Effekten är på fel sida 100 watt (fast vem bryr sig).

Det är få produkter som triggar måste ha-känslan bara genom att man tittar på dem. Uniti-serien från Naim gör det, och ingen av dem lika mycket som förstärkaren Nova.

Produkten har ett sömlöst yttre, in i minsta detalj. Bortsett från färgen är detta så långt man kan komma från en ”svart box”. Den högupplösta skärmen är väldig läcker, täckt av ett blankt glas som går i ett med resten av förstärkaren (även om vi hade velat ha OLED utan ströljus i den här prisklassen). Det är sällsynt att någon kallar kylflänsar för snygga, men sättet som de smälter in med resten av förstärkaren gör att vi inte kan komma på något annat ord.

Och så är det ju vikten. För en så piffig, kompakt produkt som Nova kan väl omöjligen väga särskilt mycket? Men det solida skalet i kraftig aluminium, plus en rejält väldimensionerad ringkärnetrafo på insidan drar upp vikten till stabila 13 kilo. 13 kilo härlig hifi.

(Foto: Tillverkare)

Inkråm och funktioner

När jag testade lillebror Uniti Atom för över ett år sedan blev jag imponerad av storleken på nätdelen. För trots att Atom bara är lite drygt hälften så bred som Nova så tar strömförsörjningen upp mer än en tredjedel av utrymmet på insidan, och är en stor del av orsaken till Atoms respektabla kraftresurser. Även om effekten bara specas till 2 x 40 watt. Tja, skulle du ta Novas nätdel och stoppa in den i Atom så skulle du inte få plats med så mycket mer. Det tar nästan upp halva insidan av Nova, och är nödvändig för att kunna utnyttja varenda en av de 2 x 80 wattarna som Nova förfogar över.

När det gäller anslutningar har Nova det mesta. Som två analoga RCA-ingångar, två koaxiala och två optiska digitalingångar. Och bannemej om den inte har HDMI-kontakt också, för inkoppling till TV:n via ljudreturkanalen (stöder bara PCM). Två högupplösta USB-ingångar spelar musik från hårddisk eller USB-minne, med upp till 24 bit/384 kHz-upplösning – eller DSD-filer med upp till 5,6 MHz. Och för att få optimal upplösning i musiken är Nova utrustad med en SHARC-digitalprocessor som gör hela 2,7 miljarder beräkningar i sekunden med 40-bitars ”floating point”-upplösning, vilket ger många fler digitala värden än så kallad ”fixed point. Tillsammans med 16x översampling ska detta minimera jitter och eliminera alla besvärliga frekvenser som kan ge det analoga filtret i digitalomvandlaren oönskat hög arbetstemperatur. Den här tekniken delar Nova med lillebror Atom och jittermätningarna påstås vara de lägsta som någonsin har uppmätts med DAC-chip från Burr-Brown.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
En kraftig ringkärnetrafo på 770VA levererar mängder av ström. Foto: Naim

Nätverksavspelning

För att verkligen kunna kallas för en allt-i-ett-förstärkare har Nova inbyggd strömning, och det är något som Naim har varit bäst i klassen på ända sedan de första Uniti-produkter kom 2009. Nova kan kopplas in med kabel eller med trådlös wifi, antennen sitter dold på insidan i stället för att sticka upp fult på baksidan. Man kan spela musikfiler från nätverkshårddisk och både Chromecast, Bluetooth och AirPlay finns på plats. Snart kommer även stöd för AirPlay 2 som har multiroom-funktioner. Nova har 5 minuters buffertminne, vilket ger en extremt bra felkorrektion, men innebär också att musiken fortsätter att spela i upp till fem minuter om man tappar internetuppkopplingen.

Som strömningstjänster finns både Spotify och Tidal, och Uniti Nova går att styra direkt från Roon-programmet på PC, Mac eller mobil.

Användning

När det gäller Naim och användarvänlighet så har den högsta prioritet. Appen är otroligt intuitiv och man kan lägga in musiktjänsterna man använder. Tidal, internetradio och fler. Spotify får man med Connect-funktionen, vilket innebär att man väljer Nova som ljudkälla i Spotifys egen app. Man kan också använda i princip alla appar man vill för att styra förstärkaren tack vare inbyggt Chromecast och AirPlay. Jag gillar den medföljande fjärrkontrollen väldigt mycket. Den är grymt läcker och kommunicerar via Bluetooth, så man slipper peka den mot förstärkaren. HDMI-utgången är också enkel att koppla till en TV med ljudretur, man bara anger i TV ns menysystem att ljudet ska överföras via HDMI ARC.

Gott om ingångar, inklusive HDMI SD-kort. Foto: Naim

Superbra

När jag hörde Uniti Atom för mer än ett år sedan blev jag mäkta imponerad av ljudkvaliteten. Tonerna hade en stor klangbotten och instrumenten placerades i ett stort rum. Den enda uppenbara bristen hos Atom var rå kraft.

I ärlighetens namn förväntade jag inte mig några kolossalt brutala krafter från Nova heller, eftersom den har en effekt på fel sida 100 watt. Men där fick jag äta upp mina fördomar. Inkopplad till de stora Focal Kanta No.2 målas ljudbilden upp med en sådan luftighet, kombinerat med skarp precision och bas-attack, att man skulle kunna tro att man lyssnade på en mycket större förstärkare.

Ett bra exempel är Wrap Your Arms Around Me med den svenska, mystiska elektroduon The Knife. Tung, skön perkussion i ett stort och luftigt ljudlandskap, med Karin Dreijer Anderssons spöklika röst mitt i alltihop. Det här låter fett! Och även om man inte skulle kunna tro att en 80-wattare kunde hålla Focal-högtalarna i skinnet så har den järnkoll. Det hamrar och dundrar utan att låta vasst, tvärtom har förstärkaren en glöd som matchar högtalarna mycket bra.

Klipsch RF-7 III

Apropå hamrande och dundrande så har vi fortfarande Klipsch RF-7 III i testrummet. Häftigare högtalare tror jag inte finns för under 100 000 kronor, åtminstone inte när man snackar ljudtryck och underhållning. Men även om de har en känslighet på 100 dB med en enda watt så behövs det en del muskler för att få lite kontroll. Framför allt basen kan springa iväg okontrollerat, dessutom blir diskanthornet lätt skrikigt med fel förstärkare.

Det känns trevligt att konstatera att Naim Uniti Nova har ett och annat att bidra med här också. För maken till sexig tunna krut får man leta efter! Simon Says med rapparen Pharoahe Monch är ett perfekt exempel. Med Nova ställer sig högtalarna i stram givakt och pumpar ut rytmerna hårt och brutalt i rummet. Diskanten, som jag var lite nervös för till en början, är om än inte mjuk och superupplöst (det ligger inte i högtalarnas natur) så åtminstone så behärskad och fri från vasshet att man tryggt kan vräka upp volymen utan att hålla för öronen.

Fjärrkontrollen använder Bluetooth och funkar även om förstärkaren står i ett skåp . Foto: Naim

Audiovector

Allra bäst trivs Naim Uniti Nova dock på en ljudnivå lite över genomsnittet, men inte på något sätt öronbedövande. Då får man en fin känsla av fysik, samtidigt som man slås av timingen i allting.

Ihop med Audiovector SR3 Arreté Raw Surface LE visar förstärkaren sig från sin mest musikaliska sida. Singer/songwriter Savannah Conley från Nashville spelar skön, gitarrbaserad indiemusik som bygger på country, och balladen Same Old Eyes har ett stort ljudlandskap som är uppbyggt i olika lager och en horisont som sträcker sig långt inåt. Nova målar upp ljudbilden med finkänslig hand, med en timing som är svårslagen.

(Foto: Tillverkare)

Konkurrenter

52 000 kronor är långt ifrån gratis, den kostar mer än dubbelt så mycket som den redan fina Uniti Atom. Är Nova dubbelt så bra? Den har åtminstone dubbelt så mycket muskler. Men nej, det ska mycket till för att blir dubbelt så bra som Atom. Men Nova kan driva svårare högtalare och fylla ett större rum med ljud. Och ja, den låter ännu bättre. Mer finmaskigt och har mer av det roliga, rytmiska. Men visst, har du två rum som du vill ha toppljud i så är det mer förnuftig att köpa två Atom.

Vilka andra rivaler i prisklassen har Nova? Det ligger nära till hands att nämna Hegel H360, som nu kostar 46 000 kronor. Ett muskelknippe som har all upplösning och musikalitet man behöver. Och som gör att budgeten dessutom får plats för 5 års abonnemang på YouTube Music eller Spotify – eller hälften så mycket med Tidal HiFi och CD-kvalitet. H360 har inte samma strömningsmöjligheter (men både AirPlay och DLNA) och den väcker inte alls samma vill-ha-känslor när det gäller kompakta mått och läckert utseende.

Detsamma gäller för Auralic Polaris. Precis som Nova är den liten och kompakt och har inbyggd strömning. Men inte samma tyngd, kropp och driv i basen, och den är inte lika smidig att använda. Naim Nova känns nästan som en förlängning av en själv, så intuitiv är den.

Men det ligger också nära till hands att lyfta fram Gato Audio DIA-400S. Den har lika kompakta mått men hela 2 x 400 digitala watt under huven. I muskelkraft klår den Nova, men den har Bluetooth som enda strömning och även om den är oerhört läcker så är den inte samma utseendemässiga och tekniska vidunder som Uniti Nova.

(Foto: Tillverkare)

Slutsats

Nova är den största integrerade förstärkaren i Naims Uniti-serie. Den strömmar musik från i stort sett alla källor och tjänster, och trots en effekt på måttliga 2 x 80 watt håller den högtalarna i snygg kontroll, till och med de allra kärvaste. Vi körde till och med högtalare som är byggda för höga ljudtryck utan problem.

Vackert ljud, fantastisk användarvänlighet och ett utseende som framkallar förälskelse vid första ögonkastet gör Nova till en solklar kandidat för vardagsrummet. Vill du ha så få och superkompakta komponenter som möjligt och har råd att betala för det, så är det svårt att tänka sig en mer fulländad produkt.

Det är få produkter som triggar måste ha-känslan bara genom att man tittar på dem. Uniti-serien från Naim gör det, och ingen av dem lika mycket som förstärkaren Nova. Produkten har ett sömlöst yttre, in i minsta detalj. Bortsett från färgen är detta så långt man kan komma från en ”svart box”. Den högupplösta skärmen är väldig läcker, täckt av ett blankt glas som går i ett med resten av förstärkaren (även om vi hade velat ha OLED utan ströljus i den här prisklassen). Det är sällsynt att någon kallar kylflänsar för snygga, men sättet som de smälter in med resten av förstärkaren gör att vi inte kan komma på något annat ord. Och så är det ju vikten. För en så piffig, kompakt produkt som Nova kan väl omöjligen väga särskilt mycket? Men det solida skalet i kraftig aluminium, plus en rejält väldimensionerad ringkärnetrafo på insidan drar upp vikten till stabila 13 kilo. 13 kilo härlig hifi. [caption id="attachment_82066" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption] Inkråm och funktioner När jag testade lillebror Uniti Atom för över ett år sedan blev jag imponerad av storleken på nätdelen. För trots att Atom bara är lite drygt hälften så bred som Nova så tar strömförsörjningen upp mer än en tredjedel av utrymmet på insidan, och är en stor del av orsaken till Atoms respektabla kraftresurser. Även om effekten bara specas till 2 x 40 watt. Tja, skulle du ta Novas nätdel och stoppa in den i Atom så skulle du inte få plats med så mycket mer. Det tar nästan upp halva insidan av Nova, och är nödvändig för att kunna utnyttja varenda en av de 2 x 80 wattarna som Nova förfogar över. När det gäller anslutningar har Nova det mesta. Som två analoga RCA-ingångar, två koaxiala och två optiska digitalingångar. Och bannemej om den inte har HDMI-kontakt också, för inkoppling till TV:n via ljudreturkanalen (stöder bara PCM). Två högupplösta USB-ingångar spelar musik från hårddisk eller USB-minne, med upp till 24 bit/384 kHz-upplösning – eller DSD-filer med upp till 5,6 MHz. Och för att få optimal upplösning i musiken är Nova utrustad med en SHARC-digitalprocessor som gör hela 2,7 miljarder beräkningar i sekunden med 40-bitars ”floating point”-upplösning, vilket ger många fler digitala värden än så kallad ”fixed point. Tillsammans med 16x översampling ska detta minimera jitter och eliminera alla besvärliga frekvenser som kan ge det analoga filtret i digitalomvandlaren oönskat hög arbetstemperatur. Den här tekniken delar Nova med lillebror Atom och jittermätningarna påstås vara de lägsta som någonsin har uppmätts med DAC-chip från Burr-Brown. [caption id="attachment_82063" align="alignnone" width="460"] En kraftig ringkärnetrafo på 770VA levererar mängder av ström. Foto: Naim[/caption] Nätverksavspelning För att verkligen kunna kallas för en allt-i-ett-förstärkare har Nova inbyggd strömning, och det är något som Naim har varit bäst i klassen på ända sedan de första Uniti-produkter kom 2009. Nova kan kopplas in med kabel eller med trådlös wifi, antennen sitter dold på insidan i stället för att sticka upp fult på baksidan. Man kan spela musikfiler från nätverkshårddisk och både Chromecast, Bluetooth och AirPlay finns på plats. Snart kommer även stöd för AirPlay 2 som har multiroom-funktioner. Nova har 5 minuters buffertminne, vilket ger en extremt bra felkorrektion, men innebär också att musiken fortsätter att spela i upp till fem minuter om man tappar internetuppkopplingen. Som strömningstjänster finns både Spotify och Tidal, och Uniti Nova går att styra direkt från Roon-programmet på PC, Mac eller mobil. Användning När det gäller Naim och användarvänlighet så har den högsta prioritet. Appen är otroligt intuitiv och man kan lägga in musiktjänsterna man använder. Tidal, internetradio och fler. Spotify får man med Connect-funktionen, vilket innebär att man väljer Nova som ljudkälla i Spotifys egen app. Man kan också använda i princip alla appar man vill för att styra förstärkaren tack vare inbyggt Chromecast och AirPlay. Jag gillar den medföljande fjärrkontrollen väldigt mycket. Den är grymt läcker och kommunicerar via Bluetooth, så man slipper peka den mot förstärkaren. HDMI-utgången är också enkel att koppla till en TV med ljudretur, man bara anger i TV ns menysystem att ljudet ska överföras via HDMI ARC. [caption id="attachment_82064" align="alignnone" width="460"] Gott om ingångar, inklusive HDMI SD-kort. Foto: Naim[/caption] Superbra När jag hörde Uniti Atom för mer än ett år sedan blev jag mäkta imponerad av ljudkvaliteten. Tonerna hade en stor klangbotten och instrumenten placerades i ett stort rum. Den enda uppenbara bristen hos Atom var rå kraft. I ärlighetens namn förväntade jag inte mig några kolossalt brutala krafter från Nova heller, eftersom den har en effekt på fel sida 100 watt. Men där fick jag äta upp mina fördomar. Inkopplad till de stora Focal Kanta No.2 målas ljudbilden upp med en sådan luftighet, kombinerat med skarp precision och bas-attack, att man skulle kunna tro att man lyssnade på en mycket större förstärkare. Ett bra exempel är Wrap Your Arms Around Me med den svenska, mystiska elektroduon The Knife. Tung, skön perkussion i ett stort och luftigt ljudlandskap, med Karin Dreijer Anderssons spöklika röst mitt i alltihop. Det här låter fett! Och även om man inte skulle kunna tro att en 80-wattare kunde hålla Focal-högtalarna i skinnet så har den järnkoll. Det hamrar och dundrar utan att låta vasst, tvärtom har förstärkaren en glöd som matchar högtalarna mycket bra. Klipsch RF-7 III Apropå hamrande och dundrande så har vi fortfarande Klipsch RF-7 III i testrummet. Häftigare högtalare tror jag inte finns för under 100 000 kronor, åtminstone inte när man snackar ljudtryck och underhållning. Men även om de har en känslighet på 100 dB med en enda watt så behövs det en del muskler för att få lite kontroll. Framför allt basen kan springa iväg okontrollerat, dessutom blir diskanthornet lätt skrikigt med fel förstärkare. Det känns trevligt att konstatera att Naim Uniti Nova har ett och annat att bidra med här också. För maken till sexig tunna krut får man leta efter! Simon Says med rapparen Pharoahe Monch är ett perfekt exempel. Med Nova ställer sig högtalarna i stram givakt och pumpar ut rytmerna hårt och brutalt i rummet. Diskanten, som jag var lite nervös för till en början, är om än inte mjuk och superupplöst (det ligger inte i högtalarnas natur) så åtminstone så behärskad och fri från vasshet att man tryggt kan vräka upp volymen utan att hålla för öronen. [caption id="attachment_82061" align="alignnone" width="460"] Fjärrkontrollen använder Bluetooth och funkar även om förstärkaren står i ett skåp . Foto: Naim[/caption] Audiovector Allra bäst trivs Naim Uniti Nova dock på en ljudnivå lite över genomsnittet, men inte på något sätt öronbedövande. Då får man en fin känsla av fysik, samtidigt som man slås av timingen i allting. Ihop med Audiovector SR3 Arreté Raw Surface LE visar förstärkaren sig från sin mest musikaliska sida. Singer/songwriter Savannah Conley från Nashville spelar skön, gitarrbaserad indiemusik som bygger på country, och balladen Same Old Eyes har ett stort ljudlandskap som är uppbyggt i olika lager och en horisont som sträcker sig långt inåt. Nova målar upp ljudbilden med finkänslig hand, med en timing som är svårslagen. [caption id="attachment_82067" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption] Konkurrenter 52 000 kronor är långt ifrån gratis, den kostar mer än dubbelt så mycket som den redan fina Uniti Atom. Är Nova dubbelt så bra? Den har åtminstone dubbelt så mycket muskler. Men nej, det ska mycket till för att blir dubbelt så bra som Atom. Men Nova kan driva svårare högtalare och fylla ett större rum med ljud. Och ja, den låter ännu bättre. Mer finmaskigt och har mer av det roliga, rytmiska. Men visst, har du två rum som du vill ha toppljud i så är det mer förnuftig att köpa två Atom. Vilka andra rivaler i prisklassen har Nova? Det ligger nära till hands att nämna Hegel H360, som nu kostar 46 000 kronor. Ett muskelknippe som har all upplösning och musikalitet man behöver. Och som gör att budgeten dessutom får plats för 5 års abonnemang på YouTube Music eller Spotify – eller hälften så mycket med Tidal HiFi och CD-kvalitet. H360 har inte samma strömningsmöjligheter (men både AirPlay och DLNA) och den väcker inte alls samma vill-ha-känslor när det gäller kompakta mått och läckert utseende. Detsamma gäller för Auralic Polaris. Precis som Nova är den liten och kompakt och har inbyggd strömning. Men inte samma tyngd, kropp och driv i basen, och den är inte lika smidig att använda. Naim Nova känns nästan som en förlängning av en själv, så intuitiv är den. Men det ligger också nära till hands att lyfta fram Gato Audio DIA-400S. Den har lika kompakta mått men hela 2 x 400 digitala watt under huven. I muskelkraft klår den Nova, men den har Bluetooth som enda strömning och även om den är oerhört läcker så är den inte samma utseendemässiga och tekniska vidunder som Uniti Nova. [caption id="attachment_82065" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption] Slutsats Nova är den största integrerade förstärkaren i Naims Uniti-serie. Den strömmar musik från i stort sett alla källor och tjänster, och trots en effekt på måttliga 2 x 80 watt håller den högtalarna i snygg kontroll, till och med de allra kärvaste. Vi körde till och med högtalare som är byggda för höga ljudtryck utan problem. Vackert ljud, fantastisk användarvänlighet och ett utseende som framkallar förälskelse vid första ögonkastet gör Nova till en solklar kandidat för vardagsrummet. Vill du ha så få och superkompakta komponenter som möjligt och har råd att betala för det, så är det svårt att tänka sig en mer fulländad produkt.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Naim Uniti Nova
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Effekt: 2 x 80 watt (8 ohm)

Ingångar: 2 optiska, 2 koaxiala, 2 USB-A, SDXC, 2 RCA, 2 DIN, HDMI (ARC)

Utgångar: Pre Out (RCA och DIN)

Trådlöst: Wifi, ethernet, Spotify, Tidal, AirPlay (2), Chromecast, DLNA, Roon

Mått/vikt: 9,5 x 43,2 x 26,5 cm/13 kg

Färg: svart

Webb: instereo.se

Pris: 52 000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Duell
Smartklockor Huawei vs. Samsung
Smartklockeduell: Kina vs. Korea

Både Huawei och Samsung har släppt nya smartklockor med fokus på fitness och träning. Den som vinner är dessutom smartast.

grupptest
5 partyhögtalare
Maximal bas för maximal fest

Här är de mest högljudda trådlösa högtalarna som sätter fart på hemmafestens dansgolv.

Samsung Galaxy Fold skjuts upp på obestämd tid Du skulle ha kunnat beställa den på fredag, men i sista sekunden ställer Samsung in lanseringen.
Bästa kameramobilen får en lillebror Huawei P30 Lite har trippelkamera och kostar 4 000 kr.
grupptest
7 vägghögtalare
Ljud, ljud på väggen där

Varför ska du behöva leva med medelmåttigt ljud bara för att du inte vill ha stora, pråliga högtalare i vardagsrummet?

Acer jagar Apple New York: Efter framgången med att nå spelarna har Acer siktet inställt på de kreativa användarna.
test
Leica Q2
Världens bästa kompaktkamera

Om bara det bästa är bra nog så kan det vara en Leica Q2.

Samsungs super-selfie kamera Nya A-serien går från budget till lyx med heltäckande skärm och vändbar trippelkamera
test
Sony Xperia 10 Plus
Långsmalt långskott

Trots 21:9-skärm har Xperia 10 Plus för många kompromisser för att övertyga.

Öppet kontorslandskap? Här är hörlurarna som utlovar evig lycka Logitech lanserar två modeller för dig som avskyr allt oväsen på kontoret.
77-tums trolleri från B&O [Uppdaterad] Kan man gömma undan en TV som är nästan två meter på diagonalen? Bang & Olufsen gör ett övertygande försök.
Samsung Galaxy Fold går att beställa om två veckor Sverige är ett av de första länderna i världen.
test
Motorola moto G7 Plus
Kungen av mellanklassen

Motorola moto G7 Plus talar till förnuftet. Flaggskeppsmodellerna på marknaden är naturligtvis bättre, men de är tre gånger dyrare också.

annonse
IKEAs smarta högtalare är här I sommar kommer högtalarna Symfonisk, som är ett resultat av ett samarbete med Sonos.
Spegelreflex? Gissa igen. Panasonic Lumix G90 är något utöver det vanliga.
test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
En riktig storslägga

Kan någon säga till grannarna att sluta skrika? Jag försöker lyssna på musik här!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM
Fulländad, ljusstark zoom

Du har aldrig sett på maken. Inte vi heller. Canons massiva 28-70mm är helt enkelt grym.

grupptest
Tre gaming-hörlurar
Familjefejd

Logitech mot Logitech. Behöver du den dyraste modellen för att vinna – eller är det i själva verket den billigaste som är bäst?

Ser du vad detta är? Det är en McIntosh, men ingen förstärkare.
Laptop-känsla med iPad Pro Fodral med bakgrundsbelyst tangentbord till nya iPad Pro-modeller.
test
Huawei P30 Pro
Bästa mobilkameran någonsin!

Huawei P30 Pro är den bästa kameramobilen på marknaden och befäster Huaweis plats på kameratronen, där de har suttit säkert sedan förra året.

test
Rega Aura MC
Analog uppenbarelse

Rega Aura MC är phono-steget som gör guld av svart vinyl.

test
Argon Audio Forte A4
Bättre än sin klass

Argons billiga minihögtalare leker David och Goliat med testarens stereo.

Tesla bygger fabrik i Norge Främst för elmotorer till nya bilmodeller, men biltillverkning går inte att utesluta.
Kamera med skrivare Canon Zoemini skriver ut dina foton direkt.
B&O och Rimowa åker business class Exklusiv flygväska till Beoplay H9i.
Support Prenumeration

Vårt kundcenter hjälper dig om du har frågor eller behöver hjälp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss på telefon

Måndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×
Få Ljud & Bilds nyhetsbrev×