Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Actionkameraduell: DJI Osmo Action 4 mot GoPro Hero12 Pro

Duell: Actionkamera för alla

Av / 2024-04-20 - 12:00
Actionkameraduell: DJI Osmo Action 4 mot GoPro Hero12 Pro
Geir Gråbein Nordby

Produkter i detta test

Actionkameror har blivit ett oumbärligt verktyg för att fånga livets mest spännande ögonblick, oavsett om du är en extremsportare eller en entusiastisk hobbyfotograf, eller bara vill filma familjens aktiva semesterupplevelser. Dessa små, robusta och mångsidiga kameror tar med tittaren in i ögonblicket på ett sätt som ingen annan kamera kan.

Actionkamerornas styrka är den kompakta storleken, den tåliga och vattentäta byggkvaliteten och – med tanke på storleken – den imponerande bildkvaliteten. Du kan fästa dem på kroppen, hjälmen, cykelstyret eller surfbrädan och fånga perspektiv som annars hade varit omöjliga. Och tack vare den allt bättre digitala stabiliseringen blir inspelningarna jämna och fina även under tuff action.

Läs också Guide till bra semesterbilder Få saker väcker gamla minnen till liv lika bra som fotografier. Här får du tips om hur du tar bra semesterbilder.

Även för dagligt bruk

Men actionkamerorna är inte bara för extrema aktiviteter. De passar perfekt även för vardagsbruk som vloggning (videobloggar), dokumentering av projekt eller helt enkelt att föreviga roliga ögonblick på resor. Både med familj och med vänner. Många modeller har blivit så användarvänliga att även nybörjare enkelt kan ställa in dem och styra dem med ett par knapptryckningar.

GoPro mot resten

GoPro har länge varit kungen av actionkameravärlden. Kombination av kontinuerlig innovation, kvalitet, mångsidighet och inte minst ett omfattande ekosystem av tillbehör och programvaror har gett dem en dominerande marknadsposition.

Men de senaste åren har konkurrensen hårdnat. Utmanare som DJI har gett sig in i kampen med nya, innovativa kamerakoncept. För att konkurrera med GoPro behöver de kunna erbjuda något extra – unika funktioner, överlägsna prestanda inom specifika områden, smidigare användning eller helt enkelt mer valuta för pengarna.

I det här testet tittar vi närmare på två av de hetaste actionkamerorna på marknaden just nu: GoPro Hero 12 Black och DJI Osmo Action 4. Båda har imponerande specifikationer och nya funktioner, men vem kniper förstaplatsen?

Produkter i detta test

DJI Osmo Action 4

DJI utmanar GoPro

DJI Osmo Action 4 har smarta funktioner och ofta strålande videokvalitet. Men räcker det för att utmana GoPros position?

Solid konstruktion, vattentät ner till 18 meter och magnetiska fästen. Stöd för trådlös Bluetooth-mikrofon är ett stort plus, men viktigast av allt är den imponerande videokvaliteten.
Inte lika många funktioner som GoPro, bland annat saknas möjligheten att ”låsa” horisonten. Video i mörka miljöer kan alltid bli ännu bättre.
Läs hela testet

GoPro Hero12 Black

GoPro är fortfarande favoriten

Konkurrensen hårdnar, men GoPro Hero12 Black håller undan som favoriten bland actionkameror.

Fantastisk mångsidig actionkamera, med snygg bildkvalitet. Ett måste för actionsportare och professionella videofotografer.
Inga stora framsteg från föregångaren. Medelmåttig batteritid.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den bästa fullformat-videokameran?

Knivskarp porträtt-tele

Superläcker kamera i 80-talskostym

Kan DJI slå GoPro?

Resevänlig och kompakt

Extrem skärpa i behändigt format

Kameran som aldrig blir omodern

Kommer sent, men välförsedd, till festen

Kompakt och kompetent telezoom

De bästa instant-bilderna

Flygande dubbeldäckare

Kamera med artificiell intelligens

Rulla till toppen