Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

: Acer Predator XB321HK

Stor skärm, stort pris

Om övrig utrustning håller måttet så är Acers rovdjur en naturlig match.

Publicerad 2017-08-02 - 15:15
Acer Predator XB321HK
Mikael Hansen

Acers skärm befinner sig helt klart i den dyrare änden. Men det finns en bra anledning till det. Den 32 tum stora skärmen är utrustad med en IPS-panel som har fin betraktningsvinkel och naturtrogna färger. Standardinställningarna är faktiskt så bra att man rent teoretiskt inte behöver pilla med dem ytterligare i menyerna – som för övrigt är lite krångliga att bläddra runt i, så det gör inget.

Skärmen ingår i Acers Predator-serie och designen vänder sig direkt till gamers. Den är stabilt byggd och väger en hel del. Den fågelfotsformade sockeln är lite speciell och det är en smaksak om man tycker den är snygg eller inte. Skärmen kan tiltas lite fram och tillbaka, men inte roteras 90 grader så att den kan användas i stående läge. Det spelar egentligen ingen roll eftersom den som sagt är gjord för spel – vilket den också passar särskilt bra till.

Det finns två ingångar att välja mellan: HDMI och Displayport. Vi rekommenderar klart att du använder den senare, eftersom bara den fungerar med 60 Hz och alltså kan visa 60 fps. HDMI-porten är begränsad till 30 fps, vilket är lite synd. Det finns naturligtvis inbyggda högtalare, men förvänta dig inte för mycket av dem. Ljudet är ihålig och dovt, vi rekommenderar i stället ett headset som samtidigt dränker oväsendet från grafikkortet.

Den låga uppdateringsfrekvensen kan verka lita avskräckande till en början, men när vi snurrade igång helt nya ”Prey” så besannades inte våra farhågor. Färger och skärpa var helt i topp och tack vare den inbyggda G-Sync-tekniken från Nvidia fick vi vi silkes­lena panoreringar utan hackningar eller uppstyckade bilder. Både när vi maxade med 60 fps och när frekvensen sjönk ner till ungefär 40 fps.

Slutsats

Acer prickar rätt på många områden med sin XB321HK, som levererar en strålande fin och smidig spelgrafik i 32 tum. Färger och skärpa håller högsta klass. Tyvärr måste vi gnälla lite också: det hade varit bra om uppdateringsfrekvensen var högre än 60 och om de inbyggda högtalarna hade låtit lite bättre. Kan du leva med de begränsningarna och klarar dig med 60 Hz via Displayport så är XB321HK en strålande prisvärd skärm.

picture1
<
>
(Foto: Tillverkare)

Home tycker

Acer är skarp och färgrik och tack vare G-sync är den silkeslen även när du drar igång de senaste spelen. I förhållande till priset finns det för få ingångar och det hade varit trevligt med en högre uppdateringsfrekvens. Högtalarna är inte särskilt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Extra bred skärm för alla

Bästa skärmen för högupplöst gaming?

Caffe latte-segmentets hetaste dröm

Så snabb är den första PC:n med GeForce RTX 4090

En perfekt Mac för många

Bredskärmen som funkar till allt

Rulla till toppen