Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Motorola är redo med nya medlemmar i Razr-familjen

Mot bakgrund av ett stekhett New York har Motorola officiellt presenterat de nyaste medlemmarna i Razr-familjen. Motorola Razr 50 och toppmodellen Motorola Razr 50 ultra.

Av / 2024-06-26 - 10:53
Motorola är redo med nya medlemmar i Razr-familjen

Vi reste till New York i USA för att ta en titt på Motorolas senaste generation av flipptelefoner. Det var och är en lång resa, men lyckligtvis var det värt det. Både staden och de nya telefonerna är imponerande. Större skärmar på utsidan, bättre kameror, kraftfullare innandömen och naturligtvis en gnutta artificiell intelligens (AI), som är högsta mode nuförtiden. Nämnde jag att det är varmt som tusan här?

Den första Motorola Razr, Razr V3, lanserades 2004. Med andra ord har det gått 20 år sedan vi först lärde känna Razr-namnet, så Motorola firar 20-årsjubileet med sina nya enheter.

Den nya Razr 50 ultra finns tillgänglig i fyra läckra färger. (Foto: Mikael Hansen)

Stora skärmar i fokus

Precis som förra året finns det två versioner. Den vanliga Razr 50 och den större Razr 50 ultra. Båda modellerna har större skärmar på utsidan jämfört med förra årets modeller. För den lilla Razr är hoppet som störst. Här går vi från 1,5″ på Razr 40 till 3,6″ på Razr 50. Storebror har också fått en större skärm. Här är hoppet något mindre, från 3,6″ till 4″, men det innebär också att Motorola nu kan skryta med att ha den största yttre skärmen på en flipptelefon.

Så här ser de två nya Razr-modellerna ut sida vid sida. Skärmen på Razr 50 ultra är 4″, medan skärmen på Razr 50 är 3,6″ (Foto: Mikael Hansen)

Båda de yttre skärmarna är utrustade med Corning Gorilla Glass Victus för att skydda mot stötar och repor. På den motsatta sidan av skärmarna är telefonerna utrustade med mjukt veganskt läder, som gör dem bekväma att röra vid och hålla i.

Från dessa stora skärmar har du enkel åtkomst till de flesta av telefonernas funktioner och, som en ny funktion, direktåtkomst till Google Gemini-appen. Ett långt tryck på strömknappen öppnar Gemini, där du kan planera en bilresa, skapa recept baserat på innehållet i ditt kylskåp och mycket mer. Razr-användare får tre månaders gratis tillgång till Gemini Advanced, 2 TB molnlagring och integration med sina favoritappar från Google genom Google One AI Premium-prenumerationen.

Hello Moto. (Foto: Mikael Hansen)

Den inre skärmen på båda telefonerna är praktiskt taget identisk. Det är en 6,9-tums pOLED-skärm i bildförhållandet 22:9. Razr 50 ultra har en uppdateringsfrekvens på 165 Hz, medan dess lillebror får nöja sig med 120 Hz. Båda skärmarna har stöd för HDR10+.

Bättre och smartare kameror

Naturligtvis har även kamerorna uppgraderats i årets nya Razr-modeller. Razr 50 ultra är utrustad med en 50 MP huvudkamera och ett 50 MP teleobjektiv, medan Razr 50 har ett 50 MP kamerasystem och ett 13 MP ultra-wide/Macro Vision-objektiv. Båda modellerna drar nytta av nya AI-funktioner som ska säkerställa att du alltid får fantastiska foton och videor med funktioner som Photo Enhancement Engine, Adaptive Stabilisation, Action Shot, lång exponering och Superzoom. På insidan är båda telefonerna utrustade med samma 32 MP selfiekamera.

Razr 50 Ultra kan enkelt vinklas för handsfree fotografering och videoinspelning. (Foto: Mikael Hansen)

En av de snabbaste flipptelefonerna

Interiören har också fått en översyn och Motorola Razr 50 ultra är en av de första flipptelefonerna som är utrustad med Snapdragon 8s Gen 3 Mobile. Den har också 12 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme. Detta innebär bland annat blixtsnabb prestanda för spel, men är också bekvämt för de nya AI-funktionerna som kan hjälpa till med att skriva SMS, chatta med Gemini och förvandla foton till personliga emojis. Processorn i Razr 50 är en 4nm MediaTek Dimensity 7300X och den är utrustad med 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme.

Så här ser Razr 50 Ultra ut när den är hopfälld (Foto: Mikael Hansen)
Den stora pOLED-skärmen är fin och färgglad (Foto: Mikael Hansen)

På batterisidan är Motorola Razr 50 Ultra utrustad med ett 4 000 mAh-batteri som stöder 5W reverse och 15W trådlös laddning. Motorola Razr 50 har ett 4 200 mAh-batteri med 30W TurboPower-laddning och 15W trådlös laddning.

Mer AI i framtiden

Även om ett av teman var artificiell intelligens, som nämnts tidigare, var Motorola vid lanseringen inte redo att låsa upp alla godsaker ännu. I korthet betyder det att företaget kommer att introducera fler så kallade moto ai-funktioner under de kommande månaderna. De kunde dock redan avslöja vad det är tal om: Med ett enkelt kommando som ”Catch me up” får användarna en prioriterad översikt över personliga meddelanden, vilket eliminerar behovet av att granska alla meddelanden.

Genom att säga ”Pay attention” kan konversationer eller talare spelas in direkt och automatiskt transkriberas och sammanfattas. Kommandot ”Remember this” fångar ögonblick eller information på skärmen, som automatiskt sparas med AI-genererade detaljer för senare användning. Dessutom kommer användarna att kunna komma åt Moto AI var som helst i telefonen för att få hjälp, snabba förslag och svar på frågor, inklusive vägledning om hur man använder enheten eller mer komplexa frågor med hjälp av Gemini från Google Cloud.

Razr 50 finns i tre färger. (Foto: Mikael Hansen)

En extra mobil och Moto Tag

Förutom de nya Razr-telefonerna presenterade Motorola också en ny mellanklassmobil, Moto G85 5G, och den nya Moto Tag som hjälper användare att spåra och hitta sina tillhörigheter. Moto G85 5G har en ”endless edge”-design med en 6,7″ pOLED-skärm, Full HD+ upplösning, 120Hz uppdateringsfrekvens och upp till 1600 nits maximal ljusstyrka. Skärmen är naturligtvis utrustad med Corning Gorilla Glass 5 för maximalt skydd.

Moto G85 5G kommer i tre trendiga färger. (Foto: Mikael Hansen)
För att vara en mellanklasstelefon verkar Moto G85 5G vara en solid spelare. (Foto: Mikael Hansen)

Kamerasystemet inkluderar en 50MP huvudkamera med Quad Pixel-teknik och Sony LYTIA™ 600-sensor, OIS, 8MP ultravidvinkellins, Macro Vision-lins och en 32MP frontkamera. Telefonen drivs av Snapdragon 6s Gen 3-processor, upp till 12 GB RAM, 256 GB lagring (utbyggbar till 1 TB).

Pris och tillgänglighet

Motorola Razr 50 ultra och razr 50 får de kommande tre generationerna av Android och fyra års säkerhetsuppdateringar. Båda modellerna finns tillgängliga att köpa från och med idag.

Motorola Razr 50 ultra finns i färgerna Hot Pink, Midnight Blue, Spring Green och Peach Fuzz och kostar 13 990 kronor.

Motorola Razr 50 finns i färgerna Beach Sand, Koala Grey och Spritz Orange och kostar 9 990 kronor.

Moto G85 5G är tillgänglig nu och kostar 4 290 kronor.

Moto Tag kommer att släppas i slutet av juli och kommer att kosta 399 kronor.

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Enorm Samsung Galaxy Watch-läcka

Nästa Google Pixel kommer den 13 augusti

Rulla till toppen