Med tanke på hur kraftfull Acer Predator Triton 700 är är det imponerande hur tunn och ordinär den ser ut. Så fort man fäller upp skärmen märker dock något extraordinärt: styrplattan har flyttat till under skärmen och ersatts av en glasplatta utan fysiska musknappar. Det är opraktiskt och placeringen är i stort sett klumpig. Acer försöker rätta till det genom att stoppa ner en trådbunden mus i kartongen. Under plattan sitter grafikkortet. Till höger om plattan finns ett par ventilationsspringor som leder bort den värsta värmen.
Nedanför plattan sitter det inbyggda tangentbordet, som är nedtryckt ända till kanten av datorn. Personligen hade jag velat ha lite mer plats mellan kanten och tangenterna, så jag saknade något att vila handflatorna på. Men Acer ska ha beröm för just tangentbordet. Detta är ett mekaniskt, bakgrundsbelyst tangentbord där tangenterna har helt rätt klickningar och rent allmänt är otroligt sköna att både skriva och spela på.
Tungt inkråm
Det mycket höga priset motiveras, förutom den smala designen, framför allt av innanmätet som naturligtvis håller högsta klass. Man får ett blixtsnabbt GTX 1080-grafikkort med 8 GB RAM från Nvidia, kombinerat med en snabb Intel Core i7-processor med hela 32 GB RAM. Det bör noteras att processorn är ett uns långsammare än de andra testdeltagarna. Skillnaden syns främst på våra CPU- och 3D Mark-resultat, där Acer inte riktigt ligger i topp.
Det finns massor av inbyggd lagringsplats på de två SSD-diskarna med 512 GB vardera. Anslutningarna är lika bra. Här finns fyra USB 2-portar och en enda USB-C-port, plus naturligtvis kontakt för hörlurar och mikrofon.
Tyvärr imponerar inte skärmen lika mycket. Visst är den bra, med bra skärpa och fina färger, men det hade varit trevligt om den haft något högre upplösning. Å andra sidan får man en 120 Hz-panel med inbyggd G-sync, vilket minsann inte är så dumt. Vill du koppla in en extern skärm så kan du använda antingen HDMI eller DisplayPort.
Slutsats
Från utsidan ser Acer Predator Triton 700 ut som en ganska så normal bärbar dator, trots det kan den mäta sig med riktiga tungviktare. Det är oerhört kraftfull, skärmen är behaglig att titta på och tangenterna är sköna att trycka på. Tyvärr finns det ett par saker som ger minuspoäng. Predator blir ganska så varm när den pressas, vilket märks särskilt under den märkliga styrplattan och hörs när fläktarna sätter igång. I den här prisklassen borde värmeavledningen vara bättre löst.
Också i detta test:
HP Omen 17 ap002no
HP:s mästerstycke
Omen-serien har blivit en likvärdig konkurrent till de etablerade gaming-märkena.
MSi GT75VR 7RF Titan Pro -046NE
Kolossalt utrustningspaket
MSi:s titaniska gaming-maskin saknar ingenting. Det märks på bärbarheten.
Alienware 17 R4
Väsnas som ett jetplan
Alienware skruvar upp upplösningen – och fläktljudet.
Asus ROG G703VI-XH78K
Fortfarande starkast
Asus visar med G703 att de fortfarande förtjänar ledartröjan.
Läs hela artikeln med LB+
Hösterbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i en månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser