Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Urbanears satsar på hörlurar av återvunnen plast

Urbanears Boo och Urbanears Boo Tip – när hållbarhet är viktigt.

Av / 2022-04-07 - 10:36
Urbanears satsar på hörlurar av återvunnen plast

Att vara hållbara ligger helt rätt i tiden och med sina två nya modeller Urbanears Boo Tip och Urbanears Boo tar Urbanears ännu ett steg mot sitt mål: Att prioritera hållbarhet i alla led – från produktion och försäljning. Företaget siktar mot att bli cirkulära och klimatneutrala till 2030.

Eftersom vi verkar i en bransch som i relativt långsam takt anpassat sig efter den rådande klimatkrisen känner vi att vi har ett ansvar att agera. Vi är skyldiga våra konsumenter att leverera mer hållbara produkter som är snällare mot planeten, utan att kompromissa med kvaliteten på ljud, design eller teknik. Urbanears Boo är vårt första stora, men ödmjuka steg på denna resa – en resa vi påbörjade för över två år sedan, säger Emelie James, Sustainable Design Manager på Urbanears.

 

Urbanears
Urbanears-lurarna kommer naturligtvis även i svart! (Foto Urbanears)

Enligt uppgift innehåller hörlurarna en rad nya, tekniska förbättringar. Båda lurarna uppges ha upp till 30 timmars speltid tillsammans med det trådlösa laddningsetuiet och tack vare en begränsad full laddningskapacitet på 80% får Boo och Boo Tip enligt tillverkaren förlängd livslängd. IPX4-klassning på lurarna och IPX3-klassning på etuiet gör att du inte behöver vara orolig för ett stilla sommarregn.

Båda lurarna har dubbla filtrerande mikrofoner på varje hörlur som ska säkerställa bra samtalskvalitet oavsett om du enbart använder en hörlur eller båda under ett samtal. Det utlovas en välbalanserad EQ med optimerad ljudbild oavsett om du lyssnar på poddar, musik eller för ett samtal.

Hörlurarna är stilrena och minimalistiska och designen har belönats med utmärkelsen Red Dot: Best of the Best 2022 i designtävlingen Red Dot Award

Urbanears Boo Tip
Urbanears Boo Tip Slightly Blue. (Foto Urbanears)

Urbanears Boo Tip

Boo Tip består av 57% plast och här består 91% av återvunnet material. Hörluren levereras med silikontoppar i tre olika storlekar för bästa passformen och passiv brusreducering.

Urbanears Boo
Urbanears Boo Almost Green. (Foto Urbanears)

Urbanears Boo

Boo består av 56% plast och av detta är 97% återvunnet material och önskar du en mer öppen lur är det denna du ska satsa på.

Pris och tillgänglighet

Urbanears Boo finns att köpa från den 12 april för 795 kronor och du kan välja mellan färgerna

Charcoal Black, Almost Green och Slightly Blue.

 

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Rulla till toppen