TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

The Freestyle: Samsung lanserar bärbar miniprojektor

Nu kan du ta med dig storskärmen vart som helst!

På CES 2022 har Samsung presenterat sin senaste kreation: den bärbara miniprojektorn The Freestyle.

Samsung är kända för sina lite udda men ofta innovativa bildprodukter i lifestyle-segmentet, som alla har det gemensamt att de börjar med ordet ”The”. Där finns tavel-TV:n The Frame, designmodellen The Serif, den snurrande skärmen The Sero, för att inte glömma utomhus-TV:n The Terrace. Och deras senaste ”The” är alltså en bärbar projektor.

Samsung The Freestyle

The Freestyle är en projektor av den riktigt kompakta sorten, byggd för att kunna tas med överallt. Den tycks kunna projicera bilder på vilken yta som helst och har automatiska nivå-, fokus- och keystone-funktioner som hjälper till att bevara en korrekt geometri i bilden.

Projektorn har inget inbyggt batteri, men är kompatibel med externa batterier som stöder USB-PD och 50W/20V-utgång eller mer, så att man kan ta den med sig utomhus om man vill. Kanske till en popup-utomhusbio i trädgården?

 

The-Freestyle_Product-KV_01_logo-embedded-989x699 The-Freestyle_Product-KV_03_logo-embedded-989x699
<
>
The Freestyle väger bara 830 gram och kan snurras 180 grader för att visa video på närliggande ytor som bord, golv och väggar – eller i taket – utan att man behöver någon separat skärm. (Foto: Samsung)

Upp till 100 tum

The Freestyle har Full HD-upplösning (1920 x 1080) och ska enligt Samsung kunna visa en skarp bild upp i till 100 tum. Exakt vilken ljusstyrka vi kan förvänta oss vet vi inte. Sådana här miniprojektorer är dock inte särskilt ljusstarka och lämpar sig därför bäst för kvällar och/eller i mörklagda rum.

The Freestyle har dessutom många av funktionerna vi känner igen från Samsungs smarta TV-apparater, till exempel appar för streamingtjänster och speglings- och casting-funktioner som är kompatibla med både Android- och iOS-mobiler.

Samsung-projektorn har inbyggda högtalare, inklusive ett passivt baselement som ska ge starkare bas. Ljudet kan även användas för att skapa suggestiva ljuseffekter och fungera som en smart högtalare där ljuset rör sig i takt med musiken.

– Freestyle är en mångsidig och flexibel produkt som passar bra i vår nordiska aktiva livsstil. Bärbarheten gör den enkel att ta med vart du vill, oavsett om det är till sommarstugan, på jobbet eller på semestern. Det är en enhet som passar alla åldrar och behov och som låter dig njuta av TV-underhållning på ett nytt sätt, säger produktspecialist på TV och ljud i Samsung Norge, Knut-Eirik Rørnes.

Pris och tillgänglighet

Samsung The Freestyle kommer att släppas på den nordiska marknaden under första kvartalet 2022. Svenskt pris är inte känt i nuläget, men i USA nämns 899 dollar som riktpris.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.