TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

The Freestyle: Samsung lanserar bärbar miniprojektor

Nu kan du ta med dig storskärmen vart som helst!

forfatter
Publicerad 2022-01-05 - 13:45

På CES 2022 har Samsung presenterat sin senaste kreation: den bärbara miniprojektorn The Freestyle.

Samsung är kända för sina lite udda men ofta innovativa bildprodukter i lifestyle-segmentet, som alla har det gemensamt att de börjar med ordet ”The”. Där finns tavel-TV:n The Frame, designmodellen The Serif, den snurrande skärmen The Sero, för att inte glömma utomhus-TV:n The Terrace. Och deras senaste ”The” är alltså en bärbar projektor.

Samsung The Freestyle

The Freestyle är en projektor av den riktigt kompakta sorten, byggd för att kunna tas med överallt. Den tycks kunna projicera bilder på vilken yta som helst och har automatiska nivå-, fokus- och keystone-funktioner som hjälper till att bevara en korrekt geometri i bilden.

Projektorn har inget inbyggt batteri, men är kompatibel med externa batterier som stöder USB-PD och 50W/20V-utgång eller mer, så att man kan ta den med sig utomhus om man vill. Kanske till en popup-utomhusbio i trädgården?

 

The-Freestyle_Product-KV_01_logo-embedded-989x699 The-Freestyle_Product-KV_03_logo-embedded-989x699
<
>
The Freestyle väger bara 830 gram och kan snurras 180 grader för att visa video på närliggande ytor som bord, golv och väggar – eller i taket – utan att man behöver någon separat skärm. (Foto: Samsung)

Upp till 100 tum

The Freestyle har Full HD-upplösning (1920 x 1080) och ska enligt Samsung kunna visa en skarp bild upp i till 100 tum. Exakt vilken ljusstyrka vi kan förvänta oss vet vi inte. Sådana här miniprojektorer är dock inte särskilt ljusstarka och lämpar sig därför bäst för kvällar och/eller i mörklagda rum.

The Freestyle har dessutom många av funktionerna vi känner igen från Samsungs smarta TV-apparater, till exempel appar för streamingtjänster och speglings- och casting-funktioner som är kompatibla med både Android- och iOS-mobiler.

Samsung-projektorn har inbyggda högtalare, inklusive ett passivt baselement som ska ge starkare bas. Ljudet kan även användas för att skapa suggestiva ljuseffekter och fungera som en smart högtalare där ljuset rör sig i takt med musiken.

– Freestyle är en mångsidig och flexibel produkt som passar bra i vår nordiska aktiva livsstil. Bärbarheten gör den enkel att ta med vart du vill, oavsett om det är till sommarstugan, på jobbet eller på semestern. Det är en enhet som passar alla åldrar och behov och som låter dig njuta av TV-underhållning på ett nytt sätt, säger produktspecialist på TV och ljud i Samsung Norge, Knut-Eirik Rørnes.

Pris och tillgänglighet

Samsung The Freestyle kommer att släppas på den nordiska marknaden under första kvartalet 2022. Svenskt pris är inte känt i nuläget, men i USA nämns 899 dollar som riktpris.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Icke-eldkastare? Jo det är det! Myndigheterna i Karlsruhe kan inte se det roliga med Elon Musks "Not a Flamethrower".
Är detta framtidens ihoprullbara dator? I samband med företagets egen Tech World '22-konferens visade Lenovo upp ett 'proof of concept' av en rullbar skärm för mobiler och datorer.
Har "klonat" Darth Vaders röst med hjälp av artificiell intelligens James Earl Jones går i pension, men hans röst bevaras med hjälp av AI-teknik!
Kommande vikbar iPhone kommer själv att kunna reparera repor i skärmen I samband med utvecklingen av en vikbar mobil arbetar Apple med ny teknik som låter skärmen fixa sig själv. Det visar en patentansökan, som dock är sparsam med detaljer.
Följ Ljud & Bild