Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Samsungs TV-apparater och bildskärmar får bildläge för färgblinda

SeeColors Mode är tänkt att hjälpa dig som är färgblind att se färgerna bättre.

Av / 2023-07-01 - 18:00
Samsungs TV-apparater och bildskärmar får bildläge för färgblinda

Samsung introducerar nu bildläget SeeColors Mode på sina TV- och PC-skärmar av årsmodell 2023. Målet är att förbättra bildupplevelsen för personer med defekt färgseende.

Samsung SeeColors består av en uppsättning bildinställningar som ökar nivån på de olika färgnyanserna rött, grönt och blått. Den nya funktionen är integrerad i skärmmenyn på de nya 2023-modellerna och kan hjälpa dem med defekt färgseende att anpassa färgåtergivningen till deras syn. Funktionen är certifierad av TÜV Rheinland.

Läs också Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.

Samsung SeeColors Mode

Att vara helt färgblind, akromatopsi, är mycket ovanligt. Människor som är helt färgblinda ser bara nyanser av grått. Färgsinnesdefekter är dock ett relativt vanligt tillstånd, och det är främst dessa som kan dra nytta av SeeColors-läget.

Cirka åtta procent av alla män och knappt en procent av alla kvinnor har defekt färgseende. Det innebär till exempel att det kan vara svårt att skilja mellan rött och grönt och nyanser, eller gula och blå färger.

SeeColors-läget har 9 olika förinställningar som justerar nivåerna för rött, grönt och blått för att kompensera för olika grader av defekt färgseende. (Foto: Audun Hage)

SeeColors-funktionen introducerades ursprungligen som en separat app 2017, men nu är den direkt integrerad i skärmmenyn på ett mer sömlöst sätt. Du hittar den i undermenyn Allmänt / Tillgänglighet i Samsung Tizen-användargränssnittet.

Funktionen kommer att finnas tillgänglig på Samsung 2023-modeller av TV-apparater och PC-skärmar, inklusive Neo QLED, QLED, OLED, Smart Monitor och G95SC.

För dem som redan har köpt en 2023-modell kommer SeeColors Mode att bli tillgängligt via en programvaruuppdatering.

Läs också Samsungs nya OLED-TV imponerar Samsung S95C är både större och starkare än sin föregångare. Och levererar en bildkvalitet som är bland det grymmaste vi har sett från någon TV, oavsett teknik!
Läs också Vad betyder siffrorna på din Samsung-TV? OLED, QLED, Neo QLED... Va? Vi hjälper dig att ”avkoda” Samsungs TV-modellbeteckningar.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

IFA nummer 100 är precis runt hörnet

Ljuv musik mellan B&O och TCL

Sov gott med LG OLED-TV

Samsung fokuserar på "supersize"-TV:s

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Rulla till toppen