TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Relumino – Samsung lanserar TV för synskadade

Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.

forfatter
Publicerad 2023-01-10 - 15:56

Samsungs budskap på CES i år var att göra konsumenternas liv enklare och ”ge lugn till vår uppkopplade värld”. De har erbjudit den synförstärkande appen Relumino för sina VR-glasögon i några år, och på CES 2023 lanserade de en liknande finess som sina TV-apparater.

Läs också Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?
Läs också Större OLED-skärmar från Samsung Samsung visar upp både Neo QLED, Micro LED och OLED-TV-apparater i Las Vegas, inklusive en ny 77-tummare!

Samsung Relumino Mode: separat bildläge för synskadade

TV-apparater blir alltmer avancerade och får bättre bildkvalitet, och tillgången till spännande underhållning är nästan oändlig. Men alla får inte samma glädje av detta: För en synskadad person kan det vara svårt att urskilja detaljerna i mörka bilder, eller förstå handlingen i scener med dunkel belysning och liten kontrast.

Relumino Mode är ett separat bildläge speciellt anpassat för synskadade. När det här bildläget är aktiverat framhävs konturer, linjer och färger som gör bilden lättare att tyda.

För en person med normal syn kan det likna ett filter för tecknad film, men för en person med nedsatt syn kan det vara precis vad man behöver för att tyda och förstå handlingen.

Relumino Mode kommer till Samsungs Neo QLED 8Koch 4K-TV-apparater senare i år.

https://youtu.be/dhEt26mGMUc

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Nya ljudformat i LG TV från 2023 LG lanserar stöd för DTS-surroundljud i sina kommande TV-modeller för 2023
lbpluss
IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!
lbpluss
Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
lbpluss
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
Följ Ljud & Bild