Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG:s nya galleri-TV i butik: Här är priserna på OLED GX

LG inleder TV-året med en riktigt läcker OLED-skärm.

Av / 2020-05-14 - 19:01
LG:s nya galleri-TV i butik: Här är priserna på OLED GX

LG håller på för fullt att rulla ut sina 2020-modeller i butikerna. Flera av förra årets mest populära TV-apparater har nu fått sina efterträdare, inklusive CX och BX (uttalas C10 och B10) som ersätter C9 och B9 från 2019. Men den kanske mest intressanta modellen är helt ny! OLED GX Gallery Series är skräddarsydd för att hängas upp direkt på väggen.

Läs också: LG börjar släppa årets 4K- och 8K-modeller

LG OLED GX Gallery Series

LG GX OLED är gjord för att hängas upp på väggen, med kablarna dolda. (Foto: LG)

LG har hittills haft lite varierande framgång med sina designmodeller. Den supertunna Wallpaper OLED är egentligen en mycket elegant TV, men utseendet överskuggas av den lite klumpiga strömkabeln och soundbar-högtalaren som ingår. Dessutom är den svindyr!

I år verkar det som om LG har lärt sig sin läxa, nu släpper de en mer genomtänkt och praktisk design-TV. Nya GX-serien får dessutom mycket mer angenäma prislappar – ungefär 25 % lägre pris än Wallpaper.

LG OLED GX har allt från högtalare till strömförsörjning och elektronik integrerat i själva TV:n, ändå är den bara 2 centimeter som tjockast. Ström- och signalkablarna leds genom infällda spår, så det är inget som sticker ut. Dessutom har LG gjort ett speciellt väggfäste med gångjärn som gör att TV:n kan hängas tätt intill väggen och dras ut när något ska kopplas in på på baksidan. Väggfäste följer med i kartongen – eventuella fötter är extrautrustning. Den här TV:n ska hängas på väggen!

 4K OLED med ”allt”

LG OLED GX Gallery series (Foto: LG)
LG OLED GX Gallery Series (Foto: LG)

På bildfronten är GX-serien utrustad med en fullblods-OLED-panel i 4K, som drivs av LG:s mest kraftfulla videoprocessor A9 gen 3. LG-processorn har många tricks i sin verktygslåda och använder maskininlärning för att kontinuerligt förbättra bildkvaliteten. Som tidigare år har LG också satsat på ett brett stöd för olika videoformat och standarder. GX klarar de flesta HDR-formaten inklusive Dolby Vision (nu även i ”IQ-version” som anpassar sig efter belysningen i rummet). Man kan välja mellan flera olika bildlägen – allt från det adaptiva Genre Selection, där TV:n automatiskt känner igen och optimerar videomaterialet, till det superneutrala Filmmaker Mode.

GX-serien har HDMI 2.1 på alla fyra ingångarna och är alltså förberedd för nästa generation spelkonsoler.

LG OLED GX Gallery Series (Foto: LG)

Matchande soundbar

På ljudsidan stöder GX-serien Dolby Atmos och kan överföra surroundljud av hög kvalitet via HDMI eARC till en kompatibel soundbar. LG kommer också att sälja en matchande soundbar till GX-serien – SNX7 – som extrautrustning. Den har samma platta design, skräddarsydd för 65-tums TV-apparater och väggmontering. Högtalaren har virtuellt Atmos-ljud med 3.1 kanaler, separat subwoofer och 420 watt.

LG GX Soundbar SNX7. (Foto: LG)

Vi ser fram emot att testa LG GX-serien och har redan beställt ett testexemplar!

Pris och tillgänglighet

55- och 65-tumsversionen av Gallery OLED finns redan i butik, den större 77-tummaren kommer i slutet av juni. Här är de svenska priserna:

LG OLED55GX: 27 000 kr
LG OLED65GX: 40 000 kr
LG OLED77GX: 75 000 kr

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen