Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Hisense 110UX: bländande toppmodell kommer 2024

Hörde vi 110 tum och 10 000 nit?

Av / 2023-11-25 - 15:46
Hisense 110UX: bländande toppmodell kommer 2024

Hisense har redan gjort sitt intåg på den europeiska och nordiska TV-marknaden, och nästa år kan vi förvänta oss ännu fler – och större – TV-modeller från den kinesiska tillverkaren. Inklusive flaggskeppsmodellen 110UX!

Hisense har redan avslöjat den kommande toppmodellen för 2024, som nyligen belönades med ett innovationspris inför CES 2024 i Las Vegas.

Elektronikmässan inleds egentligen inte förrän i januari, men traditionen trogen delas CES Innovation Awards ut i förväg för att skapa uppmärksamhet kring de hetaste produkterna. Och Hisense 110UX är definitivt en av de modeller som vi ser fram emot att bli bländade av.

Läs också Stora, starka och blixtsnabba TV-apparater från Hisense Hisense visar ett brett utbud av TV-apparater på IFA 2023. Den allra största är på 100 tum!

Hisense 110UX: LCD-TV med kraftfull ljusstyrka

Hisense hävdar att den nya toppmodellen kommer klara att leverera hela 10 000 nits med maximal ljusstyrka – det högsta någonsin från en konsumentskärm. De ljusstarkaste TV-skärmarna ligger för närvarande på mellan 2 000 och 4 000 nits som mest.

Den kraftigt ökade ljusstyrkan möjliggörs av en extra sofistikerad MiniLED-bakbelysning – ULED X – som består av inte mindre än 40 000 dimningszoner med 24 volts högeffektiva lysdioder.

Toppmodellen lyckas också återge ett imponerande brett färgomfång, hela 95% av BT.2020-färgrymden enligt Hisense. Detta ska inte förväxlas med den mycket mindre DCI-P3-färgrymden som man vanligtvis hänvisar till.

Hisense har visat några versioner av 110-tummaren vid tidigare tillfällen, men det ser ut som om specifikationerna har skärpts för 2024. Från vad vi förstår har den fortfarande 4K-upplösning.

Hisense säger att de använder ny panelteknik på den här skärmen, inklusive nya material inom kvantpunkter, och har ett speciellt antireflexfilter som minimerar reflektioner från omgivningen.

110-tummaren levereras också med ett integrerat golvställ och ljudsystem, vilket ska göra detta till en komplett TV för de riktigt kräsna.

Läs också Skarp och ljusstark Den här Hisense-skärmen har imponerande skärpa och ljusstyrka, men saknar en del på app-fronten.

Pris och tillgänglighet

Hisense har ännu inte avslöjat hur mycket denna värsting kommer att kosta, eller vilken strömförbrukning vi kan förvänta oss vid full effekt! Men vi förväntar oss att få se och höra mer när vi beger oss till CES 2024 i Las Vegas i januari.

Vem vet, kanske har Hisense planer på att lysa i kapp med The Sphere? Hur som helst kan vi inte vänta!

Läs också Mer storbildsgalenskap från TCL Först 98" och nu 115"... var ska detta sluta

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

Ljud & Bild
Rulla till toppen