Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: Detta kan vi förvänta oss

Teknikåret 2024 sparkar i gång i Las Vegas - Ljud & Bild kommer naturligtvis att vara på plats.

Skrivet av / 2023-12-24 - 09:00
CES 2024: Detta kan vi förvänta oss

Snart är det dags: Medan vi andra trycker i oss julmaten förbereder sig världens största teknikföretag för CES 2024 – årets första, största och utan tvekan mest inflytelserika teknikmässa.

Mer än 3 500 utställare (inklusive över 1 000 start-ups) gör sig nu redo att visa upp ny och banbrytande teknik i alla dess former.

 

 

CES 2024 – det här kan vi förvänta oss

CES 2024 öppnar i Las Vegas tisdagen den 9 januari och kommer återigen att fokusera på hur tekniken kan förbättra våra liv på olika sätt. Vissa produkter floppar innan de ens är födda, andra kan kännas oumbärliga om några få år.

Den traditionsrika mässan organiseras av CTA (Consumer Trade Association), som rapporterar om de viktigaste tekniktrenderna under mediedagarna innan mässhallarna öppnar. Mässan inleds vanligtvis med CES Unveiled, där de mest innovativa produkterna lyfts fram – några av pristagarna har redan tillkännagivits.

Det riggas inför mässan… (Foto: CTA)

AI kommer att finnas överallt i olika former – inte så konstigt med tanke på den snabba utveckling som har skett på området under det senaste året. Kanske kan vi inleda en konversation med en människoliknande robot?

Utställare och deltagare spänner över en mängd olika branscher, allt från hälsa, transport, jordbruk och skönhetsteknik till artificiell intelligens, smarta hemlösningar, miljö och hållbarhet. För att inte tala om de kategorier som Ljud & Bild är mest intresserade av, såsom ljud, video, TV och spel samt annan hemunderhållning.

BMW:s VD Oliver Zipse höll ett av huvudtalen på CES 2023. Här med CTA:s VD (Foto: CTA)

I de enorma utställningshallarna på Las Vegas Convention Centre (LVCC) visas allt från de största jordbruks- och entreprenadmaskinerna till de mest mikroskopiska pryttlarna. Stora delar av mässan är också utspridd på Las Vegas spektakulära hotell, som Venetian och Aria.

Välkända TV-tillverkare som Hisense, LG, Samsung, Sony, Panasonic, TCL m.fl. visar upp sina senaste produkter. Detsamma gäller kända hifi-namn som McIntosh, Klipsch, JBL och många fler.

LG visade upp OLED-TV-apparater med 8K-upplösning på CES 2023. Kommer vi att få se mer av detta 2024? (Foto: Audun Hage)

Traditionen trogen släpper några av leverantörerna små rykten inför mässan – medan andra håller tyst om vad vi kan förvänta oss. Men vi vet redan att vi kommer att få se en ny generation OLED-TV-apparater från exempelvis LG. Vi förväntar oss också att se fler OLED-TV-apparater i flera skärmstorlekar från Samsung, och förmodligen några bländande ljusstarka MiniLED-skärmar från Hisense och TCL, om vi känner kineserna rätt.

Ljud & Bild finns på plats i Las Vegas för att ge dig de hetaste nyheterna från AV-världen, färska intryck – och förmodligen lite skvaller. Den här gången kommer vi också att vara där med våra kollegor från L&B Home – Ditt digitala liv – så förvänta dig mer från det teamet också.

PSST! Eftersom vi är i Las Vegas hoppas vi dessutom på att få en glimt av en av Sin Citys nyaste attraktioner – den enorma LED-sfären The Sphere. Så håll ögonen öppna!

Som du kan se i videon nedan är CES också en mässa som drar MYCKET folk!

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

Vi tar en titt på LG:s transparenta OLED-TV

Panasonic byter växel med nya OLED-modeller

LG:s nya TV är både trådlös och genomskinlig

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen