Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Voddler lanserar laglig filmdelning

Ladda upp dina egna filmer och dela med dina vänner

Av / 2013-04-20 - 22:42
Voddler lanserar laglig filmdelning

Videotjänsten Voddler har, som vi skrev om i vår guide till film på nätet, haft många sätt att betala för och köpa film på nätet. Man har kunnat hyra, köpa eller prenumerera. Nu lanserar man nästa steg vid namn LiveShelf. Det är din egen videohylla där du kan samla dina favoritfilmer.

Bakom kulisserna är det en distributionsplattform där det ska bli enklare för filmbolag och innehållsägare att göra sina titlar tillgängliga. De kan sedan välja om filmerna ska kunna köpas, hyras eller ingå i prenumerationstjänsten.

Men det unika är att användarna även kan göra kopior av sina köpta filmer och ladda upp dem på tjänsten. På så sätt får man sin filmsamling lätt åtkomlig och samlad på ett ställe. Ännu mer unikt är att man har rätt att dela med sig av filmerna till ett begränsat antal vänner. Denna tjänst kommer att kosta extra och filmbolagen får en del av kakan och har därför gett sitt tillstånd till detta enligt Voddler.

Vid lanseringen erbjuder man obegränsat lagringsutrymme för att ladda upp filmer och obegränsad ViewShare till dina vänner under första månaden.

Tjänsten lanseras nu i Norden samt Spanien, med resten av Europa och Ryssland under veckan, följt av Nord- och Sydamerika samt Asien under de närmaste veckorna.

www.voddler.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen