Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kan ChatGPT komma ihåg saker om dig

OpenAI meddelar via sin blogg att de testar möjligheten för ChatGPT att komma ihåg saker användare diskuterar för att göra framtida chattar mer användbara.

Av / 2024-02-14 - 11:39
Nu kan ChatGPT komma ihåg saker om dig

Genom att komma ihåg saker användare diskuterar i alla chattar slipper man upprepa information, vilket ska göra framtida konversationer mer användbara, meddelar OpenAI, och poängterar att användarna själva har kontroll över ChatGPT:s minne.

OpenAI rullar ut minnesfunktionen till en liten del av ChatGPT:s gratis- och Plus-användare denna vecka för att ta reda på hur användbar funktionen är, och anger att de kommer dela med sig ​​av planer för en bredare lansering.

Hur fungerar minnet?

När du chattar med ChatGPT kan du be din chattbot komma ihåg något specifikt eller låta den fånga upp detaljer själv. ChatGPT:s minne kommer att bli bättre ju mer du använder det och du kommer att börja märka förbättringarna med tiden, anger OpenAI.

Om du till exempel förklarat att du föredrar att mötesanteckningar ska ha rubriker, punkter och åtgärder sammanfattade längst ner, kommer ChatGPT ihåg det och sammanfattar möten på det sättet.

Och om du nämner att du har ett litet barn som älskar jordgubbar kommer ChatGPT, när du ber om hjälp att skapa ett födelsedagskort, föreslå en jordgubbe som bär en festlig hatt.

Läs också ChatGPT ute på nätet Nu är Browse with Bing släppt för alla och samtidigt får vi bildgeneratorn DALL-E 3 integrerad

Användaren har kontrollen

Användaren kan stänga av minnet när som helst (Settings > Personalization > Memory) och när minnet är avstängt kommer man inte att skapa eller använda minnen. Man kan också visa och ta bort specifika minnen eller rensa alla minnen (Settings > Personalization > Manage Memory).

ChatGPT:s minnen utvecklas med dina interaktioner och är inte kopplade till specifika konversationer, berättar OpenAI, och förklarar att tar man bort en chatt raderar man inte dess minnen, utan man måste radera själva minnet.

Om man vill ha en konversation utan att använda minne kan man använda ”temporary chat”, som inte visas i historiken, inte använder minne och inte används för att utveckla OpenAI:s modeller.

Läs också ChatGPT breder ut sina vingar Snart kommer den artificiella intelligensen att förstå din röst och känna igen bilder.

Minne eller inte minne

Som alltid när man delar med sig av personlig information bör man fundera över eventuella risker. Google varnar i sekretessmeddelandet för Gemini (tidigare Bard) för att berätta personliga saker för sin AI-chattbot, eftersom det alltid medför en viss risk.

Google tydliggör att när man interagerar med Gemini samlar de in information om konversationer, plats, feedback och användarinformation – i syfte att hjälpa företaget att tillhandahålla, förbättra och utveckla produkter, tjänster och maskininlärningsteknik.

Mer om detta kan man läsa i sekretessmeddelandet här.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen