Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dröm dig fram med hjälp av artificiell intelligens

Halo: Pannbandet som låter dig styra dina drömmar

Av / 2024-02-13 - 17:11
Dröm dig fram med hjälp av artificiell intelligens

Har du någonsin velat ta kontroll över dina drömmar? Det kan snart bli verklighet, tack vare det innovativa pannbandet Halo från Prophetic. Med hjälp av AI-teknik och ultraljud stimulerar Halo din hjärna att uppnå klardrömmande, ett tillstånd där du inser att du drömmer och till och med kan påverka innehållet i din dröm.

Vad är Halo?

Halo är ett avancerat neurologiskt pannband som, enligt Prophetic, ger dig tillgång till ditt undermedvetna. Genom ultraljud, pulskontroll och andra tekniker framkallar Halo en naturlig form av klardrömmande (lucid dreaming).

Foto: Prophetic

Vad är klardrömmande?

Klardrömmande är ett medvetandetillstånd där du vet att du drömmer medan drömscenariot fortfarande pågår. I detta tillstånd kan du enligt tillverkaren:

  • Lösa problem på kreativa sätt: Befriad från fysikens lagar kan du utforska alternativa lösningar.
  • Utforska metafysiska frågor: Att känna igen drömtillståndet ger dig möjlighet att ifrågasätta, och kanske till och med besvara, grundläggande frågor om medvetande och verklighet.
  • Uppleva äventyr: I en dröm är det bara fantasin som sätter gränser. Bygg världar, flyg, prata med drömkaraktärer – möjligheterna är oändliga.

Hur fungerar Halo?

Halo bygger på ett AI-system som använder en särskild form av ultraljud, så kallad generativ 3D spatial pulskontroll, MRT-träningsdata och EEG-sensorer för att aktivera nervsystemet.

Halo samlar in EEG-data och stimulerar hjärnan med ultraljud. Genom att analysera data kan Halo avgöra om du befinner dig i REM-sömn och därmed är redo för dröminduktion. Enheten ger också insikter om din sömnkvalitet.

Nyfiken på att prova?

Halo testas för närvarande och Prophetic söker betaanvändare som vill delta i studier av klardrömmar. Detta bidrar till att bygga upp världens största EEG-datauppsättning om klardrömmar.

Halo
Foto: Prophetic

Vad kostar det?

Det beräknade priset för Halo-pannbandet är 2 000 USD. Förbokningen kostar 100 USD och är helt återbetalningsbar. Förväntat lanseringsdatum är 2025.

Framtidens drömmar?

Halo representerar ett spännande steg framåt inom neurovetenskap och sömnteknik. Om pannbandet verkligen gör det möjligt för oss att styra våra drömmar återstår att se. Men möjligheterna till kreativ problemlösning, djupare förståelse av medvetandet och unika drömupplevelser gör Halo till en fascinerande produkt att hålla ögonen på.

 Mer info: propheticai.co

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen