Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Bard byter namn till Gemini

Namnbytet innebär också flera nya funktioner, bland annat en ny betalversion och snart en chatbot som mobilapp.

Skrivet av / 2024-02-09 - 20:28
Bard byter namn till Gemini

Som vi skrev förra veckan har Google uppdaterat sin AI-drivna chatbot, Bard, som nu använder den förbättrade språkmodellen, Gemini Pro.

Idag avslöjade Google att Bard har bytt namn till Gemini för att återspegla integrationen av den nya språkmodellen. Detta är en del av en större utrullning av uppdateringar och nya funktioner inom Googles generativa AI-erbjudande, där Gemini kommer att fortsätta att vara tillgängligt utan kostnad för användarna.

Google har också lanserat Gemini Advanced, en prenumerationsbaserad version som bygger på den ännu mer avancerade språkmodellen Gemini Ultra. Denna version erbjuder utökade funktioner som hjälp med större projekt, avancerad kodning och möjligheten att ha djupare diskussioner.

Gemini Advanced kommer inledningsvis att finnas tillgänglig på engelska och kostar 169 danska kronor per månad i Danmark efter en två månaders kostnadsfri testperiod.

Dessutom har Google meddelat att Gemini kommer att finnas tillgängligt på mobila enheter via en app för både Android och iOS. Denna utveckling syftar till att ge användarna enklare tillgång till tjänsten, även om appen inte kommer att lanseras i Europa initialt. En framtida utrullning till fler länder är dock planerad.

Förutom chatbot-funktionaliteten kommer Gemini gradvis att implementeras i andra Google-produkter, inklusive Pixel-smartphones och applikationer som Gmail, Docs, Slides, Sheets och Meet under de kommande veckorna.

Läs också Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska! Googles chattbot Bard kommer nu att bli bättre på att förstå, sammanfatta och lösa kreativa uppgifter på svenska.

Du kan testa Gemini här.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

Imponerande resultat med Googles Video-AI

Japans månlandare är döende

Maglev-tåg på konventionell räls

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen