Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Bard med Gemini Pro kommer till Sverige

Googles chattbot Bard kommer nu att bli bättre på att förstå, sammanfatta och lösa kreativa uppgifter på svenska.

Skrivet av / 2024-02-02 - 13:43
Bard med Gemini Pro kommer till Sverige

I Sverige ersätter Google den tidigare versionen av sin chattbot Bard med den mer avancerade språkmodellen Gemini Pro. Uppgraderingen kommer att rullas ut till svenska användare under de kommande dagarna och syftar till att förbättra Bards förståelse, sammanfattning, resonemang, kodning och planeringsförmåga, vilket möjliggör snabbare och mer exakta svar på användarnas frågor.

Enligt Jesper Vangkilde, kommunikationschef för Google i Danmark, är målet med uppdateringen att göra artificiell intelligens till en mer integrerad del av vardagen.

”Integreringen av Gemini Pro i Bard är ett steg framåt för att göra AI-konversationer mer naturliga och intuitiva”, säger han.

Bard är utformat för att hantera komplexa frågor som kräver en djupare förståelse eller kreativ lösning, till skillnad från enkel, saklig information som bättre hanteras genom traditionella Google-sökningar. Den uppdaterade versionen av Bard ger användarna möjlighet att utforska ett brett spektrum av användningsområden, från att förstå Keto-dieten till att planera en resa till Seoul.

(Foto: Google)

För att öka trovärdigheten i de svar som Bard ger, introducerar Google också en ny funktion som gör det möjligt för användare att verifiera Bards svar genom en enkel webbsökning. Denna funktion, som kallas ”Google it”, är utformad för att underlätta användarnas tillgång till källor som kan bekräfta informationen.

Läs också Imponerande resultat med Googles Video-AI Kan skapa videosnuttar från text eller bilder, i olika stilar eller manipulera video.

Dessutom utökar Google Bards funktionalitet internationellt med integrationen av bildgenereringstekniken Imagen 2, som gör det möjligt för användare att skapa bilder baserat på textbeskrivningar. Denna funktion kommer dock initialt endast att vara tillgänglig på engelska och utanför EU, med planer på framtida expansion till ytterligare språk och regioner, inklusive Sverige.

Läs också Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro Vare sig du använder Google Bard eller Pixel 8 Pro har de plötsligt blivit mycket smartare

Uppdateringen av Bard, som nu drivs av Gemini Pro, kommer att vara tillgänglig för svenska användare inom de närmaste 48 timmarna via bard.google.com.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

Imponerande resultat med Googles Video-AI

Japans månlandare är döende

Maglev-tåg på konventionell räls

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen