Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Samsung på gång med Virtual Reality-headset

Se upp Oculus Rift, den sydkoreanska elektronikjätten är på gång med VR-glasögon som kan dyka upp i butikerna redan i år.

Av / 2014-05-26 - 09:31
Samsung på gång med Virtual Reality-headset

Företaget Oculus Rift, som håller på att utveckla ett Virtual Reality-headset som i princip låter användaren gå in i en annan verklighet och uppleva den i 3D, har fått mycket uppmärksamhet. Inte minst när Facebook köpte en icke-existerande produkt för 12 miljarder kronor.

Det är ingen som vet när Oculus Rift har en färdig produkt som år att köpa, men nu verkar det som om företaget – och dess ägare Facebook – håller på att bli omkörda av ingen annan än Samsung. Det berättar Engadget.

Den amerikanska teknikbloggen har fått information från källor nära Samsung som hävdar att de redan har sett en prototyp på ett Virtual Reality-headset.

Till skillnad från Oculus Rift, som Facebook har stora planer för, ska Samsung VR-glasögon uteslutande användas till spel. Tanken är att de ska vara tillbehör till Samsungs Android-baserade smartmobiler och surfplattor.

VR-glasögonen sägs ha OLED-skärmteknik och kopplas till mobilen eller surfplattan med kabel för att undvika tidsfördröjningar.

Samsung satsar på att ha produkten klar för lansering redan i år – inte minst för att hinna före Oculus Rift, men också Project Morpheus som är Sonys VR-glasögon till PlayStation – och planen är att hamna på ett pris som kan konkurrera ut de andra aktörerna på marknaden.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen