Search
Generic filters

Nu finns Marty McFlys sko!

Ända sedan ”Tillbaka till framtiden 2” har vi längtat efter en sko som knyter sig själv. I sommar kommer den.

”En sådan vill vi ha!”

Fantastiska uppfinningar och prylar i science-fiction-filmer blir faktiskt verklighet ibland. Det skulle kunna bero på att regissörerna har profetiska talanger. Fast oftast är förhållandet omvänt: forskare och ingenjörer älskar också science-fiction och vill förverkliga filmskaparnas drömmar.

En av de mindre livsavgörande, men ändå smarta, uppfinningarna är de självsnörande Nike-gympadojorna som Marty McFly får när han anländer till framtiden i ”Tillbaka till framtiden 2”. Dem har vi skrivit om många gånger vid det här laget, men nu, ett halvår efter datumet som filmen utspelas (21 oktober 2015) så går de faktiskt att köpa.

Foto: ”Back to the Future II”
Foto: ”Back to the Future II”

Skon heter Nike Hyperadapt 1.0. När man sätter ner foten i den så aktiverar en kontakt i hälen robotsnörningen och ett ögonblick senare sitter skon orubbligt fast. Med hjälp av två knappar på sidan kan man justera snörningen så att skon sitter bekvämt.

https://www.youtube.com/watch?v=z7Cyv3cvIxY

Vad skorna kostar är det ingen som vet ännu, men de ska gå att köpa lagom till sommaren. Man måste vara medlem i Nike+-klubben för att få köpa dem.

Nu när vi har sett självsnörande skor, Pepsi Perfect och nytillverkade DeLorean-sportbilar väntar vi med spänning på Hoverboarden. Alltså en riktig, svävande skateboard. Inte en självantändande mini-segway!

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.