Nyheter

Only in America …
Annons
Annons
forfatter

Ett amerikanskt företag med det passande namnet Ideal Conceal har tagit fram en pistol som – i säkrat läge – ser ut som en mobiltelefon. Så att du kan gå omkring med den i bakfickan utan att det syns att du är beväpnad.

På hemsidan står det bland annat:

”Smartmobiler finns ÖVERALLT så din nya pistol blandar sig enkelt med omgivningen. I låst läge är den nästan omöjlig att upptäcka eftersom den inte syns.”

Pistolen kommer att kosta 400 dollar (3 500 kronor) – alltså ungefär lika mycket som en helt vanlig, men betydligt säkrare, smartmobil i mellanklassen.

Föga överraskande har pistolen orsakat debatt i USA, där vapenlagarna delar befolkningen i två läger: de som anser att våld skapar mer våld och de som tycker att ”det är bättre att ha ett vapen och inte behöva det än att behöva ett vapen och inte ha det”.

Högst andel dödade av handeldvapen
USA har flest dödade av skjutvapen i förhållande till befolkningens storlek. Det är också ett av världens mest liberala länder när det gäller vapenlagstiftning.

Och frågar du vapentillverkarna så blir världen en tryggare plats om fler personer skaffar vapen. Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump är en av dem. Så här sade han efter skolmassakern på Oregon Community College i oktober förra året:

”Om det funnits andra vapen i klassrummet än gärningsmannens så skulle färre personer ha dött och färre personer blivit så fruktansvärt skadade.”

Ideal Conceal utnyttjar de liberala vapenlagarna, i synnerhet i åtta delstater där det är tillåtet att bära dolda vapen.

Detta är ingen smartmobil. Foto: Ideal Conceal
Detta är ingen smartmobil. Foto: Ideal Conceal

Hävdar att dolda vapen gör folk tryggare
Kirk Kjellberg, mannen bakom Ideal Conceal, går så långt som att hävda att dolda vapen gör att omgivningen känner sig tryggare.

”Om ett barn säger: ’Mamma, mamma, mannen där har en pistol’, så tittar hela restaurangen på dig som om du har tänkt skjuta sönder hela stället. Så jag tänkte att det måste finnas något annat sätt för folk att bära vapen utan att störa andra människor.”

När pistolen är smartmobil-kamouflerad är den säkrad och kan inte gå av genom en olyckshändelse. När man fäller ut handtaget så kommer avtryckaren fram och det går att skjuta två skott.

Är det någon som tycker att världen har blivit en tryggare plats …?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

Hittills har laserprojektorer med 4K-upplösning varit fruktansvärt dyra, men det ändrar LG på.
Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.
Steen har älskat biografteknik ända sedan barndomen. Men det skulle dröja 44 år innan han förverkligade sin dröm. Men då gjorde han det i desto större stil!
Marantz, Denon och Yamaha-receivrar med HDMI 2.1 får svart skärm med den nya Xbox genom HDMI.
I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.
Nu kan du se fram emot mer pompa och ståt, intriger och sex bland societeten på 1800-talet.
Reporter-version med Kevlar.
Ännu en gång flyttas premiären av den 25:e Bond-filmen fram.
Nya smarta lås som du kan prata med – och som kan prata med dina andra smarta enheter.
Med ännu en global aktör på den nordiska marknaden hårdnar kampen om strömningsabonnenterna.
Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.
Får längre räckvidd och mer plats.
Gör dig beredd på ännu snabbare trådlöst internet! Netgear Nighthawk RAXE500 är världens första router med Wi-Fi 6E.
I dag in svärs USA:s 46:e president in och amerikanerna, världen och den fria pressen kan börja lägga en fyra år lång mardröm bakom sig.
I dag har den nya kompakta SUVen Mercedes-Benz EQA officiell världspremiär. Se video från lanseringen här!
Nikolaj Coster-Waldau har huvudrollen i en dansk Netflix-film.