B&O söker investerare

Bang & Olufsen har problem med finanserna och har anlitat Carnegie för att hitta en möjlig köpare eller partner.

Bang & Olufsen har lanserat flera spännande produkter det senaste året, till exempel de trådlösa BeoLab 18 med WiSA-teknik, highend-TV:n BeoVision Avant och nu senast det nya streaming-systemet BeoSound Moment.

Trots detta har den anrika danska tillverkaren problem med ekonomin. Nu har de anlitat investeringsbanken Carnegie för att hitta en tänkbar köpare eller eventuellt en investerare, hävdar en anonym källa till Berlingske.

Bland potentiella köpare nämns stora elektronikkoncerner som Sony, Philips och Samsung eller riskkapitalbolag.

Men kanske skulle B&O och Carnegie lyckas bättre om de allierade sig med framstormande kinesiska TV-tillverkare som TCL, Seiko eller Hisense? Den kinesiska elektronikmarknaden växer kraftigt och europeiska varumärken är hett eftertraktade. Förra året fick till exempel danska märken som Libratone och Dynaudio nya ägare i Hong Kong respektive Kina.

Apple, som tidigare nämnts som en potentiell köpare av tyska Loewe, är en annan stark aktör som har mycket pengar på banken och som planerar att släppa sin egen TV så småningom. Apple-chefen Tim Cook la upp ungefär 3 miljarder dollar för Beats Audio förra året, kanske att han kan vara en räddande ängel även för B&O?

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.