TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Använd artificiell intelligens på Discord för att skapa fantasy-konst

Med ett enda kommando skapar datorn fantastiska bilder baserade enbart på din fantasi.

forfatter
Publicerad 2022-07-14 - 18:37

Midjourney beskriver sig själv som ett ”oberoende forskningslaboratorium som utforskar nya möjligheter att tänka och utökar den mänskliga artens fantasi.”

Bakom det lilla företaget står bland annat människor som har arbetat för NASA och det berömda tyska Max Planck-institutet. Deras produkt? En artificiell intelligens som kan skapa fantasifulla illustrationer baserade enbart på enkla instruktioner från användaren.

Även om Midjourney fortfarande är i uppstartsfasen är resultaten redan imponerande bra.

För att försöka själv, använd Discord-appen  och hitta och anslut sedan till Midjourneys server. Sedan går du in i en av kanalerna för så kallade newbies, varefter du kan inspireras av alla de andra användarna som redan håller på att skapa fantasifull konst med  Midjourneys AI.

midjourney discord
Hundratals användare skapar redan konst på Discord med Midjourneys AI. (Foto: Peter Gotschalk)

Du använder kommandot /imagine för att aktivera processen och skriver sedan en kort beskrivning i fältet ”prompt”.

Mitt första försök var att skriva: ”humanoid android crying tears of despair”

Inledningsvis skapar den artificiella intelligensen fyra förslag. Mina kan du se nedan:

Humanoid Android crying tears of despair 08ace8a0 a0f3 4fbf bc7a 0e1a12405eb2
(Foto: Midjourney)

Sedan kan du välja att förstora det bästa förslaget, vilket optimerar och kompletterar bilden. Se mitt slutresultat nedan:

Humanoid Android crying tears of despair 6bcc194c 69cb 492f 8bce 0b9e1db7b9fb
Jag valde att skala upp det tredje bildförslaget. Notera detaljrikedomen i den uppskalade bilden. (Foto: Midjourney)

Ibland kan det vara svårt att få exakt det resultat du vill ha. Jag försökte med: majestic fantasy castle circled by dragons, there are mountains in the background, and the sky is blue”, vilket gav mig följande resultat:

Majestic fantasy castle circled by dragons there are mo 9471ed07 f2ff 4e5d 8c4b 10759adabc33
Hmm, var är drakarna? (Foto: Midjourney)

Hmmm, var är drakarna? Tja, på en av bilderna kanske du anar deras silhuetter högt på den blå himlen, så det är den bilden jag väljer att uppskala.

Majestic fantasy castle circled by dragons there are mo 8515c4b9 12f0 439b 9e75 fba8193209f5
Drakarna kan bara skymtas på den blå himlen. Är det en måne eller en snöboll längst upp till vänster? (Foto: Midjourney)

Det är också möjligt att göra kommandona mer exakta. Till exempel kan man definiera ett bildförhållande, vilket jag gjorde för att skapa den översta bilden till den här artikeln: Shape of a dark forest, raging sea in the foreground — ar16:9

Således får jag fyra förslag, som alla är i lämpligt format:

Shape of a dark forest raging sea in the foreground 13568ce2 4545 4859 995d 5bf819256702
Se det färdiga uppskalade resultatet av den första bilden ovanför artikeln. (Foto: Midjourney)

Inte illa!

En komplett guide till att använda Midjourney på Discord finns här.

Det är gratis att prova tjänsten, men du får bara skapa 25 gratis illustrationer.  Därefter måste du betala för tjänsten, som i skrivande stund kostar från 10 dollar i månaden.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Ikonisk studiomikrofon är tillbaka Neumanns ikoniska rörmikrofon M 49 är tillbaka. Men den är långt ifrån billig.
Robotgräsklippare firar Curiositys födelsedag Curiosity Rover har idag varit på Mars i 10 år. Det firas av 100 000 robotgräsklippare.
EU vill övervaka alla dina chattar Förslag från EU-kommissionen, som avser att införa omfattande chattkontroller för att skydda barn från övergrepp, innebär i praktiken en skrämmande total övervakning av oss alla.
Hur man gör sina egna fantasy-illustrationer Med ett enda kommando skapar datorn fantastiska bilder baserade enbart på din fantasi.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend