Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

LG släpper roboten Smart Home AI Agent

Den autonoma hemroboten ska hjälpa till att hålla koll hemma och assistera de som bor där.

Av / 2023-12-28 - 14:07
LG släpper roboten Smart Home AI Agent

Det har gjorts många mer eller mindre lyckade försök med robotar för hemmabruk. Vi är nog många som minns Sonys robothund Aibo som kom 1999 och som fick många uppgraderingar sedan dess. Men det var ändå mer av en leksak, hur kul det än var att se den jaga sin boll.

Sony Aibo (Foto: Sony)

Nu släpper LG något som de noggrant undviker att kalla för en robot, det är i stället en Smart Home AI Agent. En kombinerad vaktmästare och kompis med artificiell intelligens alltså. Enligt LG använder den en mängd tekniker för att kunna röra sig, lära sig, förstå och hålla komplexa konversationer.

LG전자_스마트홈허브_02 Q9_Rendering_Front-Pers
<
>
Foto: LG

Den ska fungera som en mobil smart hem hub, som ständigt har kontakt med smarta hem maskiner, sensorer, hushållsapparater och säkerhetsutrustning. Själv har den kamera, högtalare och sensorer som kan läsa av temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet.

 

Our groundbreaking smart home AI agent combines cutting-edge autonomous mobility and AI technologies with advanced communication capabilities and services to help free customers from household chores, sa Lyu Jae-cheol, president of LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company

 

När man inte är hemma kan den hålla koll på husdjuren samt patrullera huset och underrätta ägaren om den upptäcker något illavarslande som ett öppet fönster. Den kan även upptäcka smarta lampor som glömts på och slå av dem för att spara energi.

Läs också Semestersäkra hemmet Övervakningskamerorna som faktiskt visar dig vad som hänt utan någon onödig månadskostnad tack vare Apple Homekit.

När man kommer hem möter den ägaren i dörren, utläser deras känsloläge med ansiktsigenkänning och röstanalys och väljer lämplig musik efter det. Inte alls läskigt! Den hjälper även ägaren genom att berätta om trafiksituationen, väderuppdateringar, möten i kalendern och påminner om att ta medicin.

Smart Home AI Agent kommer att visas upp på CES-mässan i Las Vegas i januari.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen