Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Xbox Series X och S släpps den 10 november

Nu vet vi också hur mycket de kommer att kosta!

Av / 2020-09-10 - 09:55
Xbox Series X och S släpps den 10 november

Ryktena har surrat länge kring runt de kommande spelkonsolerna, men nu har Microsoft tagit bladet från munnen och avslöjat både lanseringsdatum och svenska priser.

Kan förbokas från 22 september

Både toppmodellen Xbox Series X och lillebror Series S (utan 4K Blu-ray-spelare) kommer att finnas i butik från 10 november. Microsoft öppnar också för förbokning från 22 september. Även om ett antal butiker har annonserat med förbeställning ett tag så är det först nu som de nya spelkonsolerna också har fått ett releasedatum och officiella prislappar: Xbox Series X kostar 5 600 kronor och Series S kostar 3 600 kronor.

I samband med lanseringen erbjuder Microsoft också en paketlösning som heter Xbox All Access, där man kan köpa spelkonsolen på avbetalning under två år. På köpet får man då ett abonnemang på onlinetjänsten Xbox Game Pass Ultimate, som ger tillgång till fler än hundra spel, online multiplayer med mera.

Läs också Nu vet vi hur PlayStation 5 ser ut Nästa generations spelkonsol från Sony finns i två versioner, med och utan 4K Blu-ray-spelare. Och det kommer massor av häftiga spel!

Häftig grafik och tufft ljud

Xbox Series X och S är laddade med mycket ny teknik för att ge häftiga gaming-upplevelser. Spelkonsolerna stöder HDR-video med upp till 120 bilder per sekund (den kraftfullare Series X klarar 4K-upplösning, medan Series S får nöja sig med 1440p). På samma gång ser grafiska funktioner som raytracing till att spelgrafiken nästan är fotorealistisk. Från 2021 kommer vissa speltitlar också att finnas tillgängliga i Dolby Vision HDR-format.

På ljudsidan kommer det dessutom att finnas stöd för Dolby Atmos 3D-ljud! Obs! Om du vill utnyttja de nya funktionerna till max kan det vara dags att uppgradera TV:n och ljudsystemet hemma …

Här är Xbox Series X lanseringsvideo:

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen