TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Tuff hybriddator med Windows 8

forfatter
Publicerad 2012-10-31 - 14:45

Toughbook är Panasonics tåliga datorer och surfplattor för dem som jobbar ute i fält och behöver något som tål stötar, väta och vibrationer. Nu kommer den första modellen med Windows 8 och det utnyttjar man till en kombinationsmodell som både har tangentbord och pekskärm. Skärmen kan vändas så att man både kan använda den som traditionell bärbar dator och som surfplatta.

Trots det är den tuffare än de flesta. Den klarar fall på 76 cetimeter, både tangentbord och pekplatts är vattenbeständiga och skärmen är i härdat glas för att tåla stötar och repor.

För att passa alla typer av användningsområden är den dessutom ovanligt flexibel och konfigurerbar. För den som behöver hålla på länge finns batteri som räcker upp till 15 timmar och man kan byta till ett extrabatteri utan att behöva stänga av apparaten.

Man kan lägga till en bakåtriktad kamera för att dokumentera jobbet och konfigurationsplatserna kan fyllas med serieportar, VGA-portar och modem. För säkerhetsklassade jobb finns närfältskommunikation och smartkort.

  • Processor: Intel Core i5 2,8 GHz ultra low power
  • Minne: 4 GB (8 GB max)
  • Hårddisk: 500 GB (eller 128-256 GB SSD)
  • Skärm: 12,5 tum
  • Trådlöst: 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, 3G (tillval)
  • Kamera: HD 720p (framåtriktad 3 MP tillval)
  • Batteri: 3 400-9 300 mAh (5-15 timmar)
  • Storlek: 299 x 217 x 25 mm
  • Vikt: 1,68-1,94 kg (beroende på batteri)

Den börjar säljas i december och börjar på 2 150 euro.

Läs mer på www.toughbook.eu

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Cykelhjälm som är full av smart elektronik Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.
Nu kommer Harley-elcykel till Sverige Elcykeln Serial 1 är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend