Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tuff Casio-träningsklocka

Här är den första G-Shock-modellen med pulsmätare.

Av / 2020-04-15 - 14:44
Tuff Casio-träningsklocka

Få klockor tål lika mycket stryk som Casios G-Shock. De håller lika länge som batteriet räcker, även om de har blivit så misshandlade att man nästan inte kan läsa vad det står på knapparna längre.

Den berömda G-Shock-serien innehåller klockor i alla färger och storlekar och med massor av funktioner. Utom pulsmätare.

Men nu finns det också. I maj släpps G-Shock Move, som är en äkta G-Shock fast med inbyggd pulsmätning, GPS och mycket annat.

Klockan har en optisk sensor som mäter puls, med GPS:en kan man se position och kurs, och höjdmätare och barometer ser till att användaren har bättre koll på omgivningen. Den har också termometer och accelerometer – så att den kan räkna steg också, inte bara hjärtfrekvens.

Tillsammans med tidtagningen kan man hålla reda på löpträningen och se distans, hastighet och löpsteg. Hjärtrytm och hastighet ligger till grund för beräkning av syreupptagningen – ett resultat av att Firstbeat Technologies har hjälpt Casio med att skapa en algoritm som beräknar syreupptagning när man tränar.

G-Shock Move har naturligtvis alla vanliga klockfunktioner också och är vattentät ner till 200 meter. Måtten är 63 x 55 x 20,4 mm, så det är en stor klocka vi pratar om, fast relativt lätt eftersom det mesta är gjort av gjuten plast.

G-Shock Move kommer i maj 2020 och finns i svart/gult/vitt (GBDH1000-1A7) och i helsvart (GBDH1000-1A7).

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen