Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Titta, en ny iPod

Apple har släppt en ny iPod! Men det är kanske inte så dumt ändå.

Av / 2019-06-03 - 10:11
Titta, en ny iPod

Det känns som om det var en evighet sedan Apple lanserade den första iPhone-modellen. Sedan dess har mobilen blivit en allt viktigare del av allas liv och ersatt Filofaxen, kameran, den gamla Ericsson-telefonen, GPS-navigatorn, fjärrkontrollerna och, naturligtvis, MP3-spelaren.

Nu för tiden går allting att göra med mobiltelefonen, som inte bara är världens mest använda kamera utan också världens mest använda musikspelare.

Så vad ska man med en iPod till?

Apple verkar åtminstone tycka att det finns en marknad för en MP3-spelare och har därför lanserat en ny version av iPod Touch. Den ser ut som en iPhone, men det närmaste man kommer att ringa med den är via Facetime. Som nu är uppdaterat och stöder samtal med flera användare samtidigt.

Den lilla Touch-modellen är den sjunde i serien, och den mest kraftfulla hittills. Till exempel stöder A10-processorn AR (Augmented Reality).

Så vem ska ha den?

Barn till exempel. Det är nämligen inte alla barn som går runt med den allra hetaste mobilen i fickan. Men även vuxna kan ha användning för en iPod. Med en 4-tums pekskärm är den mindre och lättare än mobiltelefonen. Praktiskt för de som gillar att motionera till musik.

Kan mycket

iPod Touch är inte billig, fast mycket billigare än en iPhone – och den kan i stort sett samma sak. Man kan installera samma appar och använda den som en musikspelare. Oavsett om man är Spotify- eller Tidal-användare. Och den är en praktisk fjärrkontroll för en trådlös anläggning eller en Apple TV. Eller helt enkelt som en mikro-iPad.

Gaming

Touch är en handhållen spelkonsol också. Apple skryter till exempel med att den nya modellen har tre gånger snabbare grafik än tidigare. I höst kommer något de kallar för Apple Arcade, som är en gaming-tjänst där man prenumererar på spel som kan laddas ner till iPoden.

Priserna börjar på 2 700 kronor för den minsta versionen med 32 GB. Väljer man mellanmodellen med 128 GB så kostar den 4 000. Och ska man slå på stort och ha 256 GB så får man punga ut med 5 300 kronor.

iPod Touch finns i sex färger: grått, vitt, guld, blått och rosa – och rött som heter (PRODUCT) RED.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen