Tesla-app till Apple Watch

De som kör Tesla och köper en Apple Watch ska kunna sköta många av bilens inställningar från handleden.

Apple Watch går inte att köpa förrän längre fram i vår. Men utvecklingen av appar till den pågår för fullt. Hos Eleks Labs håller de på för fullt med en app som kan styra och visa många av Tesla-elbilens inställningar. Den bilen har vi för övrigt provkört och lekt med, det kan du läsa mer om här.

Appen har ingenting med Tesla att göra. Det är uteslutande ett Eleks-projekt. Men (naturligtvis, höll vi på att säga) visst måste man ha en smartklocke-app som styr sin Tesla!

Tesla_AppleWatch_ELEKSlabs_41

Ännu så länge har Eleks tagit reda på vad som går och vad som inte går att göra med en Apple Watch-app. Utvecklarna har inte fått tillgång till allt genom smartklockans WatchKit – programmet som utvecklare använder – men Eleks hävdar att det ska gå att ställa in bilens innetemperatur, öppna och stänga fönster samt låsa bilen. Och att lokalisera den på parkeringsplatsen.

Skärmen kan visa batteriets status, temperatur, räckvidd samt andra egenskaper som man i vanliga fall måste använda bilens pekskärm för att få reda på.

Tesla_AppleWatch_ELEKSlabs_63

WatchKit-programmet ger inte utvecklarna tillgång till accelerometern, gyroskopet eller Bluetooth-förbindelsen i Apple Watch, och i dagsläget går inte att göra röstkommandon eftersom utvecklarna inte kommer åt klockans mikrofon och högtalare.

Men det är ett spännande projekt. Det är däremot inte färdigt ännu, så det kan hända att Eleks har kommit längre med sin app lagom till när Apple Watch dyker upp i butikerna.

Läs mer här.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.