Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Tesla-app till Apple Watch

De som kör Tesla och köper en Apple Watch ska kunna sköta många av bilens inställningar från handleden.

Av / 2015-02-19 - 11:12
Tesla-app till Apple Watch

Apple Watch går inte att köpa förrän längre fram i vår. Men utvecklingen av appar till den pågår för fullt. Hos Eleks Labs håller de på för fullt med en app som kan styra och visa många av Tesla-elbilens inställningar. Den bilen har vi för övrigt provkört och lekt med, det kan du läsa mer om här.

Appen har ingenting med Tesla att göra. Det är uteslutande ett Eleks-projekt. Men (naturligtvis, höll vi på att säga) visst måste man ha en smartklocke-app som styr sin Tesla!

Tesla_AppleWatch_ELEKSlabs_41

Ännu så länge har Eleks tagit reda på vad som går och vad som inte går att göra med en Apple Watch-app. Utvecklarna har inte fått tillgång till allt genom smartklockans WatchKit – programmet som utvecklare använder – men Eleks hävdar att det ska gå att ställa in bilens innetemperatur, öppna och stänga fönster samt låsa bilen. Och att lokalisera den på parkeringsplatsen.

Skärmen kan visa batteriets status, temperatur, räckvidd samt andra egenskaper som man i vanliga fall måste använda bilens pekskärm för att få reda på.

Tesla_AppleWatch_ELEKSlabs_63

WatchKit-programmet ger inte utvecklarna tillgång till accelerometern, gyroskopet eller Bluetooth-förbindelsen i Apple Watch, och i dagsläget går inte att göra röstkommandon eftersom utvecklarna inte kommer åt klockans mikrofon och högtalare.

Men det är ett spännande projekt. Det är däremot inte färdigt ännu, så det kan hända att Eleks har kommit längre med sin app lagom till när Apple Watch dyker upp i butikerna.

Läs mer här.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen