Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Star Wars: Battlefront

Snart kan du själv vara med och kämpa i en galax långt, långt borta!

Av / 2015-11-19 - 09:36
Star Wars: Battlefront

Du har förmodligen inte missat det: Star Wars-febern når nya höjder den här vintern. Och det är ingen slump. Episode 7: The Force Awakens har biopremiär 16 december och därför släpps det Star Wars-prylar överallt. En av nyheterna som fansen har störst förhoppningar på är datorspelet Star Wars: Battlefront.

Use the Force

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Star Wars-spel har alltid sålt bra, sedan början av 1980-talet har det släppts fler än 100 officiella speltitlar med Stjärnornas krig-tema. Och är det någonting som alla Star Wars-entusiaster drömmer om så är det att flyga en X-wing, svinga ljussabeln som en riktig Jedi och fyra av ett par välriktade blaster-salvor mot Imperiets stormtroopers!

Det nya Star Wars-spelet är gjort av Electronic Arts och svenska DICE, som ligger bakom de populära Battlefield-spelen.

I Star Wars: Battlefront hamnar man mitt i striden mellan imperiet och rebellerna. Man väljer själv om man ska vara rebell eller stormtrooper, eller styra välkända karaktärer som Luke Skywalker, Prinsessan Leia, Han Solo, Boba Fett, Darth Vader eller Kejsaren.

”Take that, you rebel scum!”
”Take that, you rebel scum!”

Spelutvecklarna sägs ha hämtat inspiration från kända Star Wars-platser som Redwood-skogen i Kalifornien (Endor), Tunisien (Tatooine), Norge (isplaneten Hoth) för att spelmiljön ska bli så realistisk som möjligt. En ny planet från The Force Awakens, Jakku, ska också gå att ladda ner.

Star Wars: Battlefront finns till PlayStation 4, Xbox One och PC och släpps i dag i butik och för nedladdning. Expansionspaket med nya karaktärer och världar kommer att släppas längre fram. 

Här är en trailer till spelet.

starwars.ea.com/starwars/battlefront

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen