Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Spelare designar sin drömbil

Ford ska fråga gamers hur en helt perfekt virtuell racingbil skulle se ut.

Av / 2020-03-12 - 09:00
Spelare designar sin drömbil

Skulle du kunna tänka dig att sätta dig bakom ratten på en superbil – som du själv har varit med om att designa? Då har Ford ett jobb åt dig …

”Spelarens expertis är avgörande för oss när vi tar fram den snyggaste virtuella racingbilen på nätet. Nu släpper vårt designteam alla hämningar och släpper lös fantasin”, säger Amko Leenarts, europeisk designchef för Ford Motor Company.

Bland de som är mest involverade i utformningen av bilen till projektet ”Team Fordzilla P1”, finns ledarna för Fords fem Fordzilla E-sportlag från Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien. Men vanliga hobbyracers får också vara med: Fords europeiska designteam kommer nämligen att aktivt vilja ha input från den stora gaming-gemenskapen.

I designfasen av nya modellen får spelare från hela världen tycka till om hur drömbilen ska se ut. Detta görs genom en rad Twitter-omröstningar som publiceras av Fords eget E-sportlag, @TeamFordzilla. Varje omröstning avgör en central del av bilens design, från motor till cockpit.

”Alla vi älskar att köra våra drömbilar, men de är ofta noggranna kopior av fordon som finns i den verkliga världen. Att sätta sig bakom ratten i TeamFordzillaP1 för första gången kommer att bli en ännu större upplevelse, och man vet att ingen någonsin har kört den förut”, säger kaptenen för det tyska Fordzilla-teamet Angelo Bülow.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen