Search
Generic filters

Spansk polis använder drönare för att upprätthålla Corona-karantän

Coronaviruset tvingar myndigheterna att använda ny teknik för att övervaka medborgarna.

Efter Italien är Spanien det andra landet i Europa som har satt hela befolkningen i karantän för att bromsa spridningen av det nya Coronaviruset, Covid-19.

Karantänen trädde i kraft den 14 mars och för att få människor att stanna inomhus har den spanska polisen varit tvungen att använda okonventionella medel.

Till exempel har polisen i huvudstaden Madrid, en av de hårdast drabbade regionerna i det sydeuropeiska landet, lagt upp en video på Twitter som visar en polisdrönare utrustad med en högtalare som uppmanar en grupp fotgängare att stanna hemma och bara gå ut om det är absolut nödvändigt.

”Vi tvekar inte att använda alla de medel som står till vårt förfogande för att garantera säkerheten för alla, även om några av er gör det lite svårt för oss …”, står det i polisens Twitter-inlägg.

I Spanien finns i skrivande stund 7 753 officiella Covid-19-patienter och 288 personer har avlidit. Fler än hälften av de smittade bor i Madrid.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.