Nyhet

Spansk polis använder drönare för att upprätthålla Corona-karantän

Coronaviruset tvingar myndigheterna att använda ny teknik för att övervaka medborgarna.
forfatter

Efter Italien är Spanien det andra landet i Europa som har satt hela befolkningen i karantän för att bromsa spridningen av det nya Coronaviruset, Covid-19.

Karantänen trädde i kraft den 14 mars och för att få människor att stanna inomhus har den spanska polisen varit tvungen att använda okonventionella medel.

Till exempel har polisen i huvudstaden Madrid, en av de hårdast drabbade regionerna i det sydeuropeiska landet, lagt upp en video på Twitter som visar en polisdrönare utrustad med en högtalare som uppmanar en grupp fotgängare att stanna hemma och bara gå ut om det är absolut nödvändigt.

”Vi tvekar inte att använda alla de medel som står till vårt förfogande för att garantera säkerheten för alla, även om några av er gör det lite svårt för oss …”, står det i polisens Twitter-inlägg.

I Spanien finns i skrivande stund 7 753 officiella Covid-19-patienter och 288 personer har avlidit. Fler än hälften av de smittade bor i Madrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.