Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Snart kommer smartklockor från TAG Heuer, Google och Intel

Den schweiziska klockindustrin tar upp kampen med smartklockorna genom att samarbeta.

Av / 2015-03-24 - 08:46
Snart kommer smartklockor från TAG Heuer, Google och Intel

Baselworld är världens största och viktigaste klockmässa, som lockar fler än 1 500 utställare och 150 000 besökare. Det är en ypperlig plats att göra stora lanseringar. Och att TAG Heuer, Google och Intel avslöjade att de har inlett ett samarbete om smartklockor kan visa sig vara en av de viktigaste lanseringarna från årets upplaga av Baselworld-mässan.

De tre företagen ska samarbeta om en plattform för smartklockor och dela teknik för en framtida utveckling av smartklockor som bygger på TAG Heuers expertis, Googles Android-operativsystem och Intels processorteknik.

Samarbetet presenterades av Jean-Claude Biver, ordförande i LVMH-gruppens klockdivision och VD för TAG Heuer, ska tillsammans med David Singleton, chef för utveckling av Android Wear, samt Michael Bell, vice VD för Intels New Devices Group.

Ingen färdig klockmodell visades upp, men på presskonferensen sade Jean-Claude Biver: ”Schweizisk urmakeri och Silicon Valley är ett samarbete mellan teknisk innovation och urmakarens trovärdighet.”

Nu återstår det att se om 2015 blir året när den schweiziska klockindustrin på allvar lyckas ta upp kampen med Apples, Samsungs, LG:s, Huaweis och Motorolas smartklockor.

F63A2033

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen