Search
Generic filters

Snart kommer smartklockor från TAG Heuer, Google och Intel

Den schweiziska klockindustrin tar upp kampen med smartklockorna genom att samarbeta.

Baselworld är världens största och viktigaste klockmässa, som lockar fler än 1 500 utställare och 150 000 besökare. Det är en ypperlig plats att göra stora lanseringar. Och att TAG Heuer, Google och Intel avslöjade att de har inlett ett samarbete om smartklockor kan visa sig vara en av de viktigaste lanseringarna från årets upplaga av Baselworld-mässan.

De tre företagen ska samarbeta om en plattform för smartklockor och dela teknik för en framtida utveckling av smartklockor som bygger på TAG Heuers expertis, Googles Android-operativsystem och Intels processorteknik.

Samarbetet presenterades av Jean-Claude Biver, ordförande i LVMH-gruppens klockdivision och VD för TAG Heuer, ska tillsammans med David Singleton, chef för utveckling av Android Wear, samt Michael Bell, vice VD för Intels New Devices Group.

Ingen färdig klockmodell visades upp, men på presskonferensen sade Jean-Claude Biver: ”Schweizisk urmakeri och Silicon Valley är ett samarbete mellan teknisk innovation och urmakarens trovärdighet.”

Nu återstår det att se om 2015 blir året när den schweiziska klockindustrin på allvar lyckas ta upp kampen med Apples, Samsungs, LG:s, Huaweis och Motorolas smartklockor.

F63A2033

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.