Nyheter

Den schweiziska klockindustrin tar upp kampen med smartklockorna genom att samarbeta.
Annons
Annons
forfatter

Baselworld är världens största och viktigaste klockmässa, som lockar fler än 1 500 utställare och 150 000 besökare. Det är en ypperlig plats att göra stora lanseringar. Och att TAG Heuer, Google och Intel avslöjade att de har inlett ett samarbete om smartklockor kan visa sig vara en av de viktigaste lanseringarna från årets upplaga av Baselworld-mässan.

De tre företagen ska samarbeta om en plattform för smartklockor och dela teknik för en framtida utveckling av smartklockor som bygger på TAG Heuers expertis, Googles Android-operativsystem och Intels processorteknik.

Samarbetet presenterades av Jean-Claude Biver, ordförande i LVMH-gruppens klockdivision och VD för TAG Heuer, ska tillsammans med David Singleton, chef för utveckling av Android Wear, samt Michael Bell, vice VD för Intels New Devices Group.

Ingen färdig klockmodell visades upp, men på presskonferensen sade Jean-Claude Biver: ”Schweizisk urmakeri och Silicon Valley är ett samarbete mellan teknisk innovation och urmakarens trovärdighet.”

Nu återstår det att se om 2015 blir året när den schweiziska klockindustrin på allvar lyckas ta upp kampen med Apples, Samsungs, LG:s, Huaweis och Motorolas smartklockor.

F63A2033

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

I dag har den nya kompakta SUVen Mercedes-Benz EQA officiell världspremiär. Se video från lanseringen här!
Kan det här vara nästa stora grej inom billjud?
Renaults ikoniska småbil blir elektrisk, men du får vänta tills du kan köpa den.
I dag har den nya kompakta SUVen Mercedes-Benz EQA officiell världspremiär. Se video från lanseringen här!
Nikolaj Coster-Waldau har huvudrollen i en dansk Netflix-film.
En gång i tiden var jakten på det optimala ljudet varje ung mans hobby. Numera föredrar de flesta att spisa musik som bakgrundsunderhållning. Den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka. Men nuet påminner ändå lite om den.
Netflix har säkrat Gal Gadots nästa film.
Så mycket ljud som möjligt från små kabinett.
På CES-mässan visade Razer upp en gaming-stol med utrullningsbar OLED-skärm! Har den massage också?
De mest exklusiva surroundprocessorerna från Lyngdorf och Steinway, MP-60 och P300, får äntligen videokort av senaste snitt. Med bland annat 8K.
Hittills har laserprojektorer med 4K-upplösning varit fruktansvärt dyra, men det ändrar LG på.
Före detta anställda anklagar Huawei för diskriminering och för att blanda sig i deras privatliv.
Samsung har förnyat sina flaggskepp. Nu äntligen med rumskorrigering – och Airplay 2.
Kan det här vara nästa stora grej inom billjud?