Snart kan du betala med Swatch-klocka

Världens största klocktillverkare, Swatch, lanserar trådlös betalning i samarbete med VISA.

I första omgången lanseras Swatch Bellany-klockan med närfältsbetalning i Schweiz. Men inte förrän i januari nästa år. Klockan kostar rimliga 90 dollar och använder närfältskommunikation (NFC) så att man bara behöver hålla den bredvid en NFC-betalterminal för att betala för sina varor när man handlar.

Swatch har redan släppt Bellamy i Kina, där den kan användas med union Pay. Schweizarna kan däremot använda den med sina VISA-kort.

Swatch-chefen Nicolas Hayek demonstrerar trådlös betalning med sin klocka. 

Swatch-chefen Nicolas Hayek demonstrerar trådlös betalning med sin klocka.

Precis som vanligt när det handlar om Swatch så finns klockan i flera olika plastfärger. Den är döpt efter den amerikanska författaren Edward Bellamy som redan 1888 förutspådde att man i framtiden skull kunna betala med kreditkort in sin bok ”Looking Backward 2000–1887”.

Bellamy är inte den enda smarta klockan från Swatch. Under nästa år kommer flera stycken med smartfunktioner. Swatch Touch Zero Two kommer lagom till sommar-OS i Rio och blir den andra smartklockan efter Zero One, som egentligen är en träningsklocka.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.