Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Snabb webbkamera till hemmakontoret

När du inte kan vara på plats själv är en bra webbkamera det bästa alternativet. Logitech StreamCam kan ett par extra konster.

Av / 2020-03-17 - 12:26
Snabb webbkamera till hemmakontoret

I den nya verkligheten där vi inte kan mötas ansikte mot ansikte har videokonferenser blivit vanliga. Och de flesta bärbara datorers inbyggda webbkameror lämnar mycket att önska.

Logitechs senaste webbkamera heter StreamCam och är egentligen gjord för personer som streamar, men kan även användas för videokonferenser på Skype och Zoom.

StreamCam har 1080p/60 fps-videoströmning, USB-C-anslutning och flexibla monteringsmöjligheter.

”StreamCam gör det enklare än någonsin för människor att dela sin passion med resten av världen”, säger Delphine Donne-Crock, general manager of Creativity and Productivity på Logitech.

För dig som vill gå längre än bara morgonmöten kan kameran användas med programmet Logitech Capture. Det har bland annat ansiktsigenkänning med smart fokus och exponering, automatisk AI-framing och bildstabilisering.

I princip kan kameran roteras också, så att den kan spela in vertikal video i Full-HD – något vi dock inte kan rekommendera eftersom video i stående format är ett misstag.

Pris och tillgänglighet

Logitech StreamCam finns i vitt och granitgrått och kostar 1 700 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

1 reaktion på ”Snabb webbkamera till hemmakontoret”

  1. Kenth Sjöstrand

    skulle behöva en sådan så att man kan hålla kontact med familjen och mina vänner i america så det enda jag kan göra e att önska som ändå inte händer för mej

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen