TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Snabb webbkamera till hemmakontoret

När du inte kan vara på plats själv är en bra webbkamera det bästa alternativet. Logitech StreamCam kan ett par extra konster.

forfatter
Publicerad 2020-03-17 - 12:26

I den nya verkligheten där vi inte kan mötas ansikte mot ansikte har videokonferenser blivit vanliga. Och de flesta bärbara datorers inbyggda webbkameror lämnar mycket att önska.

Logitechs senaste webbkamera heter StreamCam och är egentligen gjord för personer som streamar, men kan även användas för videokonferenser på Skype och Zoom.

StreamCam har 1080p/60 fps-videoströmning, USB-C-anslutning och flexibla monteringsmöjligheter.

”StreamCam gör det enklare än någonsin för människor att dela sin passion med resten av världen”, säger Delphine Donne-Crock, general manager of Creativity and Productivity på Logitech.

För dig som vill gå längre än bara morgonmöten kan kameran användas med programmet Logitech Capture. Det har bland annat ansiktsigenkänning med smart fokus och exponering, automatisk AI-framing och bildstabilisering.

I princip kan kameran roteras också, så att den kan spela in vertikal video i Full-HD – något vi dock inte kan rekommendera eftersom video i stående format är ett misstag.

Pris och tillgänglighet

Logitech StreamCam finns i vitt och granitgrått och kostar 1 700 kronor.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

1 svar på ”Snabb webbkamera till hemmakontoret”

  1. skulle behöva en sådan så att man kan hålla kontact med familjen och mina vänner i america så det enda jag kan göra e att önska som ändå inte händer för mej

    Svara

Lämna en kommentar

Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Följ Ljud & Bild