TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Smartklockan som kan det mesta

Nya GT2e håller koll på 85 nya aktiviteter.

forfatter
Publicerad 2020-04-22 - 08:25

En del smartklockor har så många begränsningar att de bara kan användas för ett fåtal saker. Speciellt de som är inriktade på specifika sporter, till exempel golf eller segling. Sedan finns det de som bara passar för löpning – eller lätt joggning som vissa kanske föredrar.

Huaweis smartklockor har alltid haft flera olika sportlägen och har därför passat ett mycket bredare urval av aktiviteter. Men ingen av klockorna har varit lika fullpackad med funktioner och sportlägen som nya Huawei Watch GT2e.

Föregångaren GT2 kunde skryta med 15 olika sportlägen men GT2e är utrustad med funktioner för 85 nya olika sporter, idrotter och aktiviteter! Sammanlagt 100, alltså. Något för alla.

Alla de vanliga finns naturligtvis på plats. Som löpning, cykling, simning och mycket mer. Men GT2e har dessutom funktioner för de som tränar Tai Chi, skridskoåkning, hip-hop, parkour och mycket, mycket mer.

GT2e har samma 1,39-tums AMOLED-skärm som GT2 men det är bakom boetten som merparten av alla nyheter finns. Klockan har bland annat mätning av syreupptagningsförmågan, sömnövervakning och mätning av både anaeroba och aeroba övningar. Även accelerometer, GPS, gyroskop, barometer och optisk pulsmätning finns inbyggt.

Den nya klockan är 46 mm i diameter, precis som föregångaren, och stöder både iPhone- och Android-telefoner. Batteritiden anges vara 14 dagar. GT2e är vattentät ner till fem meters djup men är inte avsedd för dykning.

Huawei Watch GT2e kostar 2 000 kronor och finns i svart, mintgrönt, rött och silvervitt (Icy White).

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Följ Ljud & Bild