Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Smartklocka från HP och Movado

Tillsammans med Movado ska HP utmana rivalerna med en diskret klocka utan skärm.

Av / 2015-11-24 - 21:54
Smartklocka från HP och Movado

De flesta har väl hört talas om datortillverkaren HP, men Movado är inte direkt världens mest kända klockmärke. Det är kanske allra mest känt för sin Museum Dial-klocka. I dag är det en billig quartz-klocka, men när den kom 1947 var den en smärre sensation.

Den då mekaniska klockan hade design av konstnären Nathan George Horwitt, som skapade den ikoniska ”nattdesignen” – en svart urtavla med en guldfärgad sol klockan 12. Och inget mer.

Den minimalistiska designen finns kvar på HP:s och Movados Bold Motion, en smartklocka som bygger på Motion X-plattformen som även används av Alpina och Frederique Constant och som ger användaren en app-styrd smartklocka.

Foto: HP/Movado
Foto: HP/Movado

Klockan loggar dina aktiviteter och registrerar sömn, steg, meddelanden och annat. Men den har ingen skärm som visar ikoner, text eller symboler.

Den har däremot lysdioder i flera färger, en keramikblästrad boett i stål eller svart PVD samt ett analogt urverk från Rhonda med sju dagars batteritid. Laddare ingår i priset på 700 dollar.

Bold Motion-klockan fungerar ihop med både iPhone- och Android-mobiler.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen