Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Smartaste klockan hittills

TAG Heuers nya Connected förvandlas från smartklocka till mekanisk på bara ett par minuter.

Skrivet av / 2017-03-17 - 09:09
Smartaste klockan hittills

Connected Modular 45 är en smartklocka som du kan konvertera till ett mekaniskt armbandsur när du vill. Efter träningen plockar du bara ut smartmodulen och stoppar i en klassisk TAG Heuer-modul – på så sätt kan du svida om från träningskläder till kostym på bara ett par minuter.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Det här är den första riktigt smarta klockan som klarar sig fint på egen hand, med inbyggd GPS, pekskärm och smarta funktioner, men som man kan köpa till ett mekaniskt urverk till.

Vattentät
Connected Modular påminner om TAG Heuers första Connected-modell, som vi testade förra året, men den här smartklockan är en helt ny konstruktion. Den har bättre batteritid (ungefär 25 timmar), snabbare reaktioner, bättre skärm med fler visningslägen och fler än 30 digitala urtavlor att välja mellan.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Klockan är vattentät ner till 50 meter, så att du kan simma och snorkla med den, och den hänger med i kroppsaktiviteter precis som de flesta träningsklockor gör. Den klarar sig utmärkt på egen hand, du behöver inte ha med dig mobilen för att få alla träningsdata.

Från 1 600 euro
De digitala urtavlorna byts ut enkelt på den 35 mm stora AMOLED-pekskärmen, så att du kan byta från tidtagarur med mellantider till vanlig klocka med tre visare – eller se två tidszoner samtidigt.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Connected Modular kostar från 1 600 euro med silikonrem i valfri färg eller 2 300 euro med länkarmband av stål. Den mekaniska klockmodulen med Calibre 5-urverk kostar 1 600 euro extra.

Den första versionen av TAG Heuers Connected sålde ansenliga 56 000 exemplar på 14 månader. Inte illa för en smartklocka som kostar 15 000 kronor.

Mindre version på gång
Som namnet antyder har Connected Modular 45 en diameter på 45 millimeter. Den är titangrå och har en Atom-processor som kör Android Wear 2.0 och kan användas tillsammans med både Android- och iPhone-telefoner.

På lanseringen berättade för övrigt TAG Heuers Jean-Claude Biver att det kommer en mindre version som är drygt 39 mm stor i höst.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Bland alla smartfunktionerna finns kartvisning med navigation och vägbeskrivning, Google Fit för träning samt röststyrning med Google Assistant i de språk som stöds.

En fiffig detalj är att Google Translate finns inbyggt i smartmodulen, vilket passar fint för personer som ofta reser utomlands. Där finns även accelerometer, gyroskop, rörelsesensor, mikrofon, GPS och NFC för närfältsbetalning med Android Pay.

Turbillon
Connected Modular går också att förses med ett handbyggt mekaniskt tourbillon-urverk i stället för smartmodulen eller den mekaniska modulen med tre visare. Tourbillon är en mekanisk del av ett urverk som är byggt för att kompensera för avvikelser som beror på gravitationen när klockan bärs i olika vinklar. Den här tekniken är komplicerad och fruktansvärt dyr att bygga, så tourbillon-urverket kostar därefter: 17 000 euro.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Då heter klockan Heuer 02T Tourbillon Chronograph Chronometer och säljs i en exklusiv låda med alla delar.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen