Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Nyhet

Skriv SMS med handskarna på

Håll värmen och få bättre grepp på mobilen.

Skrivet av / 2020-04-20 - 09:09
Skriv SMS med handskarna på

Nu när våren är här kan handskar verka överflödigt. Men på morgnarna är det fortfarande kyligt och då kan det vara skönt att hålla värmen i fingrarna.

Men det finns ett litet problem med handskar och vantar. Om det ringer eller kommer ett meddelande måste man ta av sig dem. Efter lite fipplande och kan man precis hinna bli klar lagom tills att den som ringer lägger på igen. Textmeddelanden? Instagram-inlägg eller Snap? Då måste handskarna också av.

Men det finns handskar som kan sitta på även om man vill använda mobilen.

Mujjos lätta handskar är gjorda av tre lager mikrofleece och ett Thinsulate-lager. De är lite tjockare än Mujjo-modellen vi provade för ett par år sedan, men mycket varmare när det är kallt ute.

Den tjockare versionen har samma gummerade ränder på insidan som ger ett bättre grepp om telefonen. Och tur är väl det. Fleece är ganska glatt och passar inre direkt för bilkörning.

Fingerspetsarna är ledande, och fungerar alltså med kapacitiva pekskärmar, vilket alla mobiler har. Sedan vi provade Mujjos första handskar har de förbättrat det ledande området för tummen genom att göra det större.

Vi hade velat att lite mer av handflatan också var gummerad. Det skulle ge ett ännu säkrare grepp och också göra handskarna bättre lämpade för bilkörning.

Helt vindtäta är de inte. Man känner att det blåser genom de tre lagren om man cyklar, och framför allt om man åker motorcykel. Fast för sådant finns det nog bättre handskar.

De är bättre isolerade mot både kyla och vind, men den tjockare versionen av Mujjo-handsken känns lite tight. Om man är osäker på storleken så bör man ta en större än man brukar.

Mujjo-handskarna kostar ungefär 55 euro inklusive frakt, plus moms, så helt billiga är de inte. Men kvaliteten och känslan är bra.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen