Search
Generic filters

Skriv SMS med handskarna på

Håll värmen och få bättre grepp på mobilen.

Nu när våren är här kan handskar verka överflödigt. Men på morgnarna är det fortfarande kyligt och då kan det vara skönt att hålla värmen i fingrarna.

Men det finns ett litet problem med handskar och vantar. Om det ringer eller kommer ett meddelande måste man ta av sig dem. Efter lite fipplande och kan man precis hinna bli klar lagom tills att den som ringer lägger på igen. Textmeddelanden? Instagram-inlägg eller Snap? Då måste handskarna också av.

Men det finns handskar som kan sitta på även om man vill använda mobilen.

Mujjos lätta handskar är gjorda av tre lager mikrofleece och ett Thinsulate-lager. De är lite tjockare än Mujjo-modellen vi provade för ett par år sedan, men mycket varmare när det är kallt ute.

Den tjockare versionen har samma gummerade ränder på insidan som ger ett bättre grepp om telefonen. Och tur är väl det. Fleece är ganska glatt och passar inre direkt för bilkörning.

Fingerspetsarna är ledande, och fungerar alltså med kapacitiva pekskärmar, vilket alla mobiler har. Sedan vi provade Mujjos första handskar har de förbättrat det ledande området för tummen genom att göra det större.

Vi hade velat att lite mer av handflatan också var gummerad. Det skulle ge ett ännu säkrare grepp och också göra handskarna bättre lämpade för bilkörning.

Helt vindtäta är de inte. Man känner att det blåser genom de tre lagren om man cyklar, och framför allt om man åker motorcykel. Fast för sådant finns det nog bättre handskar.

De är bättre isolerade mot både kyla och vind, men den tjockare versionen av Mujjo-handsken känns lite tight. Om man är osäker på storleken så bör man ta en större än man brukar.

Mujjo-handskarna kostar ungefär 55 euro inklusive frakt, plus moms, så helt billiga är de inte. Men kvaliteten och känslan är bra.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.