Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sci-fi-smartband använder armen som skärm

Vad sägs om ett armband som använder din arm som pekskärm? Om svaret är ”Håll käft och ta mina pengar” så har du en möjlighet nu.

Av / 2014-11-26 - 19:23
Sci-fi-smartband använder armen som skärm

Surfplattor är praktiska att använda, men tar en del plats. Smartklockor är däremot små och finns alltid nära till hands. Fast det är ont på plats på den lilla skärmen.

Men tänk om man kunde skaffa ett armband som med hjälp av en projektor och ett par smarta sensorer kunde använda armen som skärm? Så praktiskt det skulle vara att ha alla vanliga surfplattefunktioner direkt på huden!

Just detta är tanken bakom projektet Cicret Bracelet som just nu går att se en beskrivning av i en reklamvideo. I filmen skrollar, pekar och klickar användarna på appar medan de väntar på tåget, cyklar och ligger i badkaret.

cicret_sensor-460x245
En pytteliten projektor och åtta sensorer ska förvandla din arm till en pekskärm. 

Det finns ett talesätt på internet som lyder: ”Shut up and take my money!” Och projektet Cicret Bracelet påminner onekligen om en av de här ”håll käft och låt mig betala”-uppfinningarna. Och betala är precis vad gänget bakom Cicret vill att du ska göra. På deras hemsida ber de folk att donera sammanlagt en miljon euro (9,2 miljoner kronor) för att förverkliga projektet.

Det handlar inte om någon Kickstarter-kampanj och om man skickar pengar får man i första vändan inget mer än ett tack. Men Cicret lovar att 300 000 euro ska användas för att utveckla den nödvändiga appen till alla plattformar och att 700 000 ska räcka för att ta fram den första prototypen av armbandet, så att projektet en dag kan realiseras.

Hittills har Cicret fått 6 procent av summan.

cicret_hw-460x254
Så här tänker sig Cicret att tekniken ska se ut. Om de får en miljon euro till utvecklingen. 

Cicret-armbandet tycks vara en självständig enhet som fungerar på samma sätt som en surfplatta men där ”skärmen” utgörs av armen. En pytteliten projektor projicerar bilden på armen och åtta sensorer fångar upp fingerrörelserna så att armen fungerar som pekskärm.

Det sägs komma två versioner, med 16 respektive 32 GB minne, och i tio olika färger. Om det blir verklighet, alltså.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen