Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sätt PC:n på ryggen

Snart kan du dyka in i den virtuella verkligheten precis var du vill.

Av / 2016-06-01 - 09:17
Sätt PC:n på ryggen

Som du kan läsa i vårt test av HTC Vive har VR-tekniken inte kommit tillräckligt långt för att fungera trådlöst ännu. VR-glasögonen måste vara inkopplade till en kraftfull dator för att åstadkomma den hastighet och bildkvalitet som behövs, och det innebär att man nästan är hoplänkad med sin dator genom tjocka kablar.

På Computex-mässan som äger rum i Taipei just nu har MSI sin egen lösning på problemet. Kan inte VR klara sig utan en potent dator och den trådlösa tekniken inte finns på plats, så går det att slippa kablarna på ett helt annat sätt. Nämligen genom att ta på sig datorn på ryggen Så var det problemet ur världen!

Foto: lowyat.net
Foto: lowyat.net

MSI Backpack PC väger ungefär 5 kilo och man har den på ryggen precis som en vanlig ryggsäck. Datorn är gjord för att köra HTC Vive men är även kompatibel med exempelvis Oculus Rift.

Batteritiden är ungefär en och en halv timme om datorn kör tunga VR-program. Annars räcker strömmen i uppemot fem timmar, rapporterar  CNET som är på plats på mässan.

MSI-datorn kommer ut på marknaden med det senaste NVIDIA GTX 1080-grafikkortet och landar i butikerna någon gång mot slutet av sommaren. Priset har inte MSI avslöjat.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen