Nyheter

Snart kan du dyka in i den virtuella verkligheten precis var du vill.
Annons
Annons
forfatter

Som du kan läsa i vårt test av HTC Vive har VR-tekniken inte kommit tillräckligt långt för att fungera trådlöst ännu. VR-glasögonen måste vara inkopplade till en kraftfull dator för att åstadkomma den hastighet och bildkvalitet som behövs, och det innebär att man nästan är hoplänkad med sin dator genom tjocka kablar.

På Computex-mässan som äger rum i Taipei just nu har MSI sin egen lösning på problemet. Kan inte VR klara sig utan en potent dator och den trådlösa tekniken inte finns på plats, så går det att slippa kablarna på ett helt annat sätt. Nämligen genom att ta på sig datorn på ryggen Så var det problemet ur världen!

Foto: lowyat.net
Foto: lowyat.net

MSI Backpack PC väger ungefär 5 kilo och man har den på ryggen precis som en vanlig ryggsäck. Datorn är gjord för att köra HTC Vive men är även kompatibel med exempelvis Oculus Rift.

Batteritiden är ungefär en och en halv timme om datorn kör tunga VR-program. Annars räcker strömmen i uppemot fem timmar, rapporterar  CNET som är på plats på mässan.

MSI-datorn kommer ut på marknaden med det senaste NVIDIA GTX 1080-grafikkortet och landar i butikerna någon gång mot slutet av sommaren. Priset har inte MSI avslöjat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Före detta anställda anklagar Huawei för diskriminering och för att blanda sig i deras privatliv.
Nio nya kinesiska teknikföretag nu blockerade från amerikanska investerare
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Samsung har just bjudit in media till årets första Galaxy Unpacked presentation.
Nya smarta lås som du kan prata med – och som kan prata med dina andra smarta enheter.
Med ännu en global aktör på den nordiska marknaden hårdnar kampen om strömningsabonnenterna.
Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.
Får längre räckvidd och mer plats.
Gör dig beredd på ännu snabbare trådlöst internet! Netgear Nighthawk RAXE500 är världens första router med Wi-Fi 6E.
I dag in svärs USA:s 46:e president in och amerikanerna, världen och den fria pressen kan börja lägga en fyra år lång mardröm bakom sig.
I dag har den nya kompakta SUVen Mercedes-Benz EQA officiell världspremiär. Se video från lanseringen här!
Nikolaj Coster-Waldau har huvudrollen i en dansk Netflix-film.
En gång i tiden var jakten på det optimala ljudet varje ung mans hobby. Numera föredrar de flesta att spisa musik som bakgrundsunderhållning. Den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka. Men nuet påminner ändå lite om den.
Netflix har säkrat Gal Gadots nästa film.
Så mycket ljud som möjligt från små kabinett.
På CES-mässan visade Razer upp en gaming-stol med utrullningsbar OLED-skärm! Har den massage också?