Nyheter

Snart kan du dyka in i den virtuella verkligheten precis var du vill.
Annons
Annons
forfatter

Som du kan läsa i vårt test av HTC Vive har VR-tekniken inte kommit tillräckligt långt för att fungera trådlöst ännu. VR-glasögonen måste vara inkopplade till en kraftfull dator för att åstadkomma den hastighet och bildkvalitet som behövs, och det innebär att man nästan är hoplänkad med sin dator genom tjocka kablar.

På Computex-mässan som äger rum i Taipei just nu har MSI sin egen lösning på problemet. Kan inte VR klara sig utan en potent dator och den trådlösa tekniken inte finns på plats, så går det att slippa kablarna på ett helt annat sätt. Nämligen genom att ta på sig datorn på ryggen Så var det problemet ur världen!

Foto: lowyat.net
Foto: lowyat.net

MSI Backpack PC väger ungefär 5 kilo och man har den på ryggen precis som en vanlig ryggsäck. Datorn är gjord för att köra HTC Vive men är även kompatibel med exempelvis Oculus Rift.

Batteritiden är ungefär en och en halv timme om datorn kör tunga VR-program. Annars räcker strömmen i uppemot fem timmar, rapporterar  CNET som är på plats på mässan.

MSI-datorn kommer ut på marknaden med det senaste NVIDIA GTX 1080-grafikkortet och landar i butikerna någon gång mot slutet av sommaren. Priset har inte MSI avslöjat.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.